Díjugratás

2023.04.15. 08:44

Vízcsepp és Técsy Attila volt a legjobb az esős versenyen Szilvásváradon + fotók

Három napos díjugrató verseny kezdődött Szilvásváradon.

Tóth Balázs

Técsy Attila és Vízcsepp voltak a legjobbak

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Megkezdődött az Abonyi László Emlékverseny Szilvásváradon, amelyen főleg Kelet-magyarországi egyesületek díjugratói vesznek részt. A három napig tartó díjugrató viadalt a stadionban rendezik, az első napot az eső uralta. A 80-85 centimétertől kezdve a 130 centiméteres magasságig rendeztek futamokat a pályákon, a legnépesebb mezőny a 100 centiméteres versenyszámban volt. 

A legmagasabb akadályokon kétfázisos versenyszámokat rendeztek, 120 centiméteren Szelke Borbála győzött Tilia de Ganaddal (Equinor LK), míg 130 centiméteren Técsy Attila (Técsy SE) stílszerűen Vízcsepp nyergében volt a legjobb.

Több Heves megyei versenyző is indult, Tóth Amarilla (Szilvásváradi LSKE) Mázlival 90 centiméteren 16. lett, Körtvélyesi Péter (Hevesi SE) 100 centiméteren NN Mandulával a 13. helyen zárt. Szilágyi Kitti (Hevesi SE) Tripla Georgeanna Z-vel az 5 éves lovak versenyén 3. lett a stílusversenyben, Vass Fanni Galga nyergében megnyerte a 110 centiméteres nyitott versenyszámot, míg Körtvélyesi Péter Carmennel és Coronell Z-vel az 5. és a 6. helyet szerezte meg.

Szombaton és vasárnap is rendeznek futamokat, a hétvége első napján reggel kilenctől este hatig, vasárnap reggel kilenctől délután négyig tart a verseny, az Abonyi László Emlékverseny 135 centiméteren vasárnap délután kettőkor lesz.

(Técsy és vízcsepp a piros kabátos tájékoztatásul annak, aki kiteszi a cikket és választ hozzá képet)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában