Labdarúgás

2023.05.06. 08:00

A herédiek ásza kilenc év után újra a trónra ülhet

Futószalagon szállítja a gólokat a Heréd LC öregfiúk csapatának támadója, Tari Szabolcs. A 36 éves futballista 53 találatnál jár, melyek közül 15 (!) a legutóbbi meccsen került a neve mellé.

Bódi Csaba

Tari Szabolcs (kékben) a herédi felnőtt és öregfiúk csapatnak is vezéregyénisége

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Kedden és csütörtökön a vármegye I. osztályban érdekelt herédi csapat edzésein veszek részt, amit szombatonként meccs követ, míg hétfőnként az öregfiúk gárdában szerepelek. Innen az erőnlét, ami minimálisan szükséges a két fronton történő helytálláshoz – utalt az eredményesség zálogára Tari Szabolcs.

A 36 esztendős labdarúgó ezen a héten 15 alkalommal vette be a Mogyoródi KSK csapatának kapuját a 18–3-as herédi győzelemmel zárult szenior összecsapáson. A Pest Vármegyei Öregfiú-bajnokság Keleti csoportjának 18. fordulójában ezzel átlépte a 100 gólos határt a HLC, amelynek lőlapján immár 103–32-es gólkülönbség látható. Ezek közül 53 Tari Szabolcs nevéhez fűződik.

– A hatvani serdülőben voltam gólkirály, de nekem az ifi korosztály egy meccs kivételével kimaradt, mert egyből a felnőttek közé kerültem – emlékezett a játékos. 

– Herédre igazolva aztán előbb (2012/13-ban) a másodosztályban, majd egy évvel később az I. osztályban is a legtöbb gólt rúgtam. Ez utóbbi szezonban 50 alkalommal sikerült eredményesnek lenni. Kilenc éve a félszáz treffelés 30 meccsen jött össze, míg ezúttal az 53 gól 15 mérkőzés termése.

Ami a sportág sajátosságait tekintve parádés mutatónak számít. És hol van még a vége?!

Ezt írtuk 2014-ben
Forrás: Heves Megyei Hírlap archívum

Derbi a Loki ellen

Hétfőn 18 órától Heréd LC–Hatvani Lokomotív-OK-TAT 60 öregfiúk meccset rendeznek a Markó Ferenc Sportelepen. A listavezető a hatodik helyen álló Heves vármegyei riválist látja vendégül. Novemberben a HLC 9–2-re verte a Lokit, akkor Tari három gólt szerzett.

– Próbáljuk meg a Tari Szabit megjátszani, ezt mondja Bohus Jani bá' az öregfiúk meccsek előtt. Szerencsére ez legutóbb nagyon jól ment. Egyébként csak a szeniorok között futballozok támadóként, a vármegye I.-es csapatban a sérültek miatt jóideig hátul számítottak rám az edzők. Nagy örömömre már ebben is változás állt be, mert visszatértek a hiányzók és előrébb mehettem, de amúgy meg igazából mindegy, hol játszok, a lényeg, hogy tudjam segíteni a csapatot – emelte ki a HLC kiválósága.

Tari Szabolcs (balról) ott játszik, ahol arra a legnagyobb szükség mutatkozik
Forrás: Czímer Tamás

Az ősszel Molnár Zoltán, idén pedig már Német Gyula vezette vármegye I.-es gárdában 20 mérkőzésen 8 gólt szerzett Tari Szabolcs. Így jelenleg a két küzdelemsorozatot (öregfiúk+ felnőtt I. osztály) nézve az egyéni mérlegén pillanatnyilag ez fényeskedik: 35 mérkőzés/61 gól.

Amúgy pedig és közel sem mellékesen az MLSZ nyilvántartása 532/382-es mutatót is tartalmaz, ami ugyancsak megsüvegelendő. És hogy lesz-e ebből ismételt koronázás?

– Az öregfiúknál a tabella élén állunk és nagyon szereténk bajnokok lenni, a személyes motiváció pedig ezen túlmenően a gólkirályi cím megszerzése. Ez jelenleg a szívem vágya – zárta szavait Tari Szabolcs. 

A Pest vármegyei öregfiú-bajnokság Keleti csoportjának állása
Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

 

Címkék#öregfiúk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában