SUP

2023.05.11. 14:54

Az egri dobós diáklány ismét sikeresen lapátolt

Világbajnokságnak megfelelő versenyen ért el nagyszerű eredményt.

M. H.

Az idei év vitathatatlanul legrangosabb versenyhétvégéjét tudhatja maga mögött a sup-os világ. Szó szerint mindenki elutazott a napos Alicante-ba, hogy részt vegyen az EuroTour-os long distance és az APP-s (Association of Paddlesurf Professionals) sprint versenyeken. A sportág regnáló és korábbi világbajnokai, valamint a trónkövetelők és rajongók népes tábora várta feszülten a futamok és döntők rajtjait. A résztvevő versenyzők névsora és száma alapján ez egy kvázi világbajnokság volt, 6 kontinensről 31 ország háromszáz sup-osa vett részt a küzdelmekben.

A verseny több évre visszanyúló komoly hagyományokkal rendelkezik, köszönhető mindez a csodás partszakasznak, a komoly hullámokat produkáló azúrkék tengernek, megfűszerezve mindezt a csodálatos 22-26 fokos hőmérséklettel és persze a ragyogó napsütéssel. A magyar csapat tagjai ilyen körülmények között bizonyíthattak április 29. és 30. között, szombaton a long distance futamoké volt a főszerep, vasárnap a sprint versenyt bonyolították le. Ezen a versenyen lett az Egri Dobó István Gimnázium 10. A osztályos tanulója, Kocsis Csillag 6. helyezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában