Sportelismerés

2023.05.25. 16:55

Bajnokokat köszöntöttek az egri Városházán

Az OB I.-ben bajnoki címet szerzett Tigra-ZF-Eger női vízilabda-csapata és a QHB-Eger NB I/B-s aranyérmes férfi kézilabdázói is meghívást kaptak tegnap az egri Városházára, ahol mindkét bajnokcsapat ünnepi köszöntésben részesült.

Sike Károly

Pitz András aranyérmekkel érkezett az egri Városházára

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A térség országgyűlési képviselője, dr. Pajtók Gábor az eseményen úgy fogalmazott: most ebben a teremben megvalósul az az egység, amelyről 103 évvel ezelőtt a Városháza átadóján az akkori polgármester, Jankovics Dezső beszélt. Sportolóink megmutatták, hogy sportsikereikkel képesek egységet teremteni.

A vármegyeszékhely polgármestere, Mirkóczki Ádám méltatásában hősökként emlegette a sportolókat, akik több ezer helyi gyerek számára szolgálnak példaképként. Hozzátette: ezért is fontos a sport és a klubok támogatása, ugyanis sikeres felnőttcsapat nélkül az utánpótlás sem kap elég ösztönzést.

Az eseményen a Magyar Kézilabda-szövetség operatív igazgató-helyettese, Pitz András akasztotta az aranyérmeket a QHB-Eger kézilabdázóinak és a stáb tagjainak a nyakába. A sportvezető elmondta: nagy küzdelemben dőlt el a bajnoki cím sorsa, s ez a kiélezett versenyfutás még inkább megerősíti a tavaly bevezetett egycsoportos NB I/B létjogosultságát.
Mirkóczki Ádám elismerő oklevéllel virággal és minőségi egri borral ajándékozta meg a sportolókat. Az eseményt követően kezdődött az egri városi közgyűlés, ahol sporttámogatás felosztása is napirenden szerepelt.
Az OB I.-ben szereplő Tigra-ZF-Eger női vízilabda-csapata tíz év után hódította el ismét a bajnoki címet. Czigány Dóráék az alapszakaszt a negyedik helyen zárták, majd a Szentest, a százszázalékos Ferencvárost és a Dunaújvárost  maguk mögé utasítva szerezték meg az aranyérmet.

A QHB-Eger férfi kézilabda csapata az első egycsoportos NB I/B bajnoka.

Az együttes Tóth Edmond edző irányìtásával 30 bajnoki mérkőzéséből 24-et megnyert, ráadásul hazai pályán mindvégig veretlen maradt.

A 2022/23-as szezonban a gárda egy fordulóval a pontvadászat vége előtt már bebiztosìtotta bajnoki címét. Épp a nagy rivális PLER Budapest együttesét legyőzve. A vármegyeszékhelyi gárda egy év másodosztályú kitérőt követően ősztől ismét a sportág élvonalában szerepelhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában