Idén is dübörögnek

2023.05.27. 15:54

Nem marad rally futam nélkül Eger

Július közepén három sorozat mezőnye látogat majd el Egerbe és környékére.

HEOL

2023-ban visszatér a nagy múltú esemény

Forrás: Lénárt Márton

A rally versenynaptárban eddig East Rally néven szerepelt az ORB2, ORB3 és Historic mezőny negyedik versenye, amely most megtalálta a megfelelő helyszínt, július 15-16-án az Eger Rallyn mérheti össze a tudását a HUMDA Országos Rally Bajnokság három kategóriája, számolt be a RallyCafe.hu.

Az ORB2, az ORB3 és a Historic osztályok versenyzői látogatnak majd el Egerbe, míg az első vonal, az ORB június végén a Mecsekben, augusztus elején pedig Veszprémben szerepel majd. Az ORB2, ORB3 és a Historic is szerepel Pécs környékén, Eger után viszont legközelebb szeptemberben Győrben állhatnak rajthoz.

A RallyCafenak Hoffer Zsolt, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) Rallysport Bizottságának vezetője elmondta, sok versenyző igénye volt, hogy 2023-ban visszatérjen az Eger Rally, ezt az új MNASZ vezetés és az RSB meghallotta, és egy kiváló rendezőt is találtak hozzá.

Az Eger Rally rendezője az a Tomee Transped lesz, amely május elején a RallySprint bajnokság első versenyét, a Perkupa – Szőlősardó RallySprint-et is lebonyolította. Begala Tamás rendező a portálnak elmondta, sokáig keresték a legjobb helyszínt az East Rally számára, és úgy gondolták, hogy az Eger olyan klasszikus verseny, ami mindig hiányzik a rajongóknak. A Dobó tér nagyon színvonalas környezet a rajt- és célceremóniának, a gyorsasági szakaszok kapcsán pedig arra törekszenek, hogy kevés etappal, komplex, egyszerű, jól szervezett versenyt rendezzenek. Eger támogatja az eseményt és a környező települések polgármesterei is egyöntetűen pozitívan fogadják a versenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában