Kézilabda

2023.06.20. 13:49

Cangasban megfelelt az elvárásoknak Tóth Rajmond

Februárban két és fél évre szóló szerződést írt alá a spanyol élvonalban szereplő Club Balonman Cangas együtteséhez Tóth Rajmond. Az egri nevelésű irányító játékos boldog, hogy megtalálta a számításait Galíciában.

Sike Károly

Tóth Rajmond (középen) jövőre is az élvonalban szerepelhet

Forrás: Beküldött fotó

– Zökkenőmentesen alakult a beilleszkedés?
– Teljesen – válaszolt a 22 esztendős Tóth Rajmond. – Nagyon sokat jelentett, hogy beszélem a spanyol nyelvet, így néhány nap alatt megismertem a közeget. Befogadó közösségbe kerültem, végig segítőkész emberek vettek körül. Nagyon élveztem a kinti időszakot, remekül éreztem magam.

– A Cangas végül osztályozón biztosította be a bennmaradását. Így teljes az öröm?
– Ez a legfontosabb. A tizenhat csapatos bajnokság 14. helyén végeztünk, így a másodosztály harmadik helyezettjével, a Malagával kellett oda-visszavágós párharcot vívni az élvonalban maradásért. Az idegenbeli négygólos győzelmet követően hazai pályán hat találattal nyertünk, így továbbra is az első osztályban szerepelhetünk.
– A teljesítményével mennyire voltak elégedettek?
– Hol több, hol kevesebb lehetőséget kaptam, de az elvárásoknak azt gondolom, sikerült megfelelni. Mindig igyekeztem a legjobb tudásom szerint kézilabdázni, és segíteni a csapatot. Nagyon kevésen múlt, hogy elkerüljük az osztályozót, a bajnokság hajrájában értékes pontokat vesztettünk. Jövőre már a 14. hely is biztos bennmaradást ér majd. A csapat a nyáron jelentős átalakuláson megy keresztül, de a vezetőedzőt megerősítették a pozíciójában, így a közös munka nem szakad meg. Szeretném kitölteni a 2025 nyaráig szóló szerződésemet.
– Mit tapasztalt, mi a legnagyobb különbség a spanyol és a magyar bajnokság között?
– Taktikailag a spanyol pontvadászat egyértelműen a magyar előtt jár. Folyékonyabb a játék, mindenki tökéletesen tisztában van a feladatával. Míg az NB I.-ben többségében nagyobb fizikumú, erősebb kézilabdázók szerepelnek, addig az Asobal Liga inkább a technikára alapoz. Ez a stílus áll igazán közel hozzám, miközben azt is látom, hogy jócskán akad még tanulnivaló.
– Mi tekint az elmúlt fél év legfőbb tapasztalatának?
– Azt, hogy egy pillanatra sem dőlhetek hátra. A légiósokkal szemben jóval nagyobb az elvárás. Ahhoz, hogy bekerüljünk a csapatba, sokkal jobban kell teljesíteni, mint egy spanyol játékos.
– A következő szezonra milyen terveket fogalmazott meg?
– Igyekszem méginkább megszilárdítani a helyem az együttesben, szeretnék markáns szereplője lenni az új csapatnak. Bízom benne, hogy sikerül feljebb lépni a tabellán és kiesési gondjaink nem lesznek. Motivált vagyok, szeretnék minél többet tanulni. Július végén utazom vissza Spanyolországba.

Tóth Rajmond
Születési idő: 2001. április 6.
Születési hely: Mór
Poszt: irányító
Eddigi klubjai: Kecskeméti TE, Eger SZSE, Budakalász, Club Balonman Cangas (spanyol)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában