Labdarúgás

2023.06.08. 17:30

Földön fekvő ellenfelének segített a zöld lapot kapott gyöngyössolymosi futballista

Gál Márkó a bronzmeccs ádáz küzdelmében is higgadt maradt s közben sportszerűségről tett tanúbizonyságot.

B. Cs.

Gál Márkó (balról a második) a meccs végén a harmadik helynek örülhetett

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A Gyöngyössolymos–Tarnaszentmiklós mérkőzés döntött a harmadik hely sorsáról a Heves vármegyei III. osztály Délnyugati csoportjának 27., utolsó fordulójában. A tét nem volt csekély, amelyik gátda győz, az végez a dobogó harmadik fokán. A meccset a 62. és 72. percben szerzett góllal a hazaiak nyerték, ám esemény korábban is akadt, amely a jegyzőkönyve került.

„A 29. percben az oldalvonal melletti ütközést követően a vendégek egyik játékosa a földre került. 

Mielőtt bárki más észbe kapott volna, a hazaiak futballistája, Gál Márkó észlelte, hogy ellenfele nehezen kap levegőt. Rögtön a segítségére sietett, hozzájárulva ahhoz, hogy újra meginduljon a levegővétel és addig mellette maradt, amíg vissza nem zökkent minden a régi kerékvágásba” – szerepel a Kasza Dénes által írt játékvezetői jelentésben.

A sípmester szavait a 24 éves labdarúgó is megerősítette. A sportszerű cselekedetéért zöld lapott kapott Gál Márkó eképp idézte fel a történteket.

– Felugrottunk fejelni, majd amikor visszafordultam, láttam, hogy az ellenfelem a földön fekszik. Odalépve mellé hallottam, hogy nehezen veszi a levegőt. Felemeltem és kihúztam, miközben vizet kért. A csapattársai kicsit lassan reagáltak, ezért szóltam a mieinknek, hogy adjanak frissítőt, mert szükség van rá – közölte a solymosiak futballistája.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában