Kézilabda

2023.06.15. 13:08

FSC: régi-új edző a női csapat élén

A hibátlan teljesítménnyel bajnok Hajdúnánás mögött a STAVMAT Füzesabonyi SC szerezte meg az ezüstérmet a női NB II. Északkeleti csoportjában. Az együttes Gyöngy Márió irányításával erőn felül teljesített, az edzőváltásra nem szakmai okok miatt került sor.

Sike Károly

Tamás Tamás számára új kihívásokkal kecsegtet a következő idény

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Gyöngy Márió jelezte, hogy szeretne visszatérni az utánpótlásba, így a felnőttcsapat irányítását a folytatásban Tamás Tamásra bízzuk – jelentette ki a Füzesabonyi SC ügyvezetője, Pásztor Gergely. – A szakember  a 2023/2024-es szezontól a női csapat gardírozása mellett utánpótlás-igazgatóként is tevékenykedik.
A 31 éves Gyöngy Márió érdeklődésünkre elmondta: maximálisan elégedett a lányok teljesítményével, akik annak ellenére is kitartottak, hogy a Teleki Blanka iskola csarnokának felújítási munkálatai miatt végig albérletbe kényszerültek.
– Az első hét fordulóban veretlen maradt a csapat, ami nagy lökést adott a folytatásra – jelentette ki a szakember. – Akkor sem törtünk meg, amikor sérülések nehezítették a munkát, nyugodt szívvel állíthatom, hogy erőn felül teljesített a társaság.

A STAVMAT Füzesabonyi SC együttese a pályaválasztói jogát feladva ősszel valamennyi mérkőzését idegenben játszotta, majd tavasszal Mezőkövesden talált átmeneti otthonra. Az edzéseket javarész Kompolton végezték Kriston Nikolették.

– Leginkább az utánpótlás-igazgatói pozíció miatt döntöttem úgy, hogy két év után visszatérek a klubhoz – fogalmazott Tamás Tamás, aki 2021 és 2023 között az Eger SZSE utánpótlás-edzőjeként tevékenykedett. – Igyekszünk szintet lépni. Abban bízom, hogy a jelenleg III. osztályú csapatok közül akad majd olyan, amely magasabb szinten is megmutathatja tudását. Emellett az ifjúsági és az NB II.-es felnőtt  csapatot irányítom, ahol szintén lehetőséget kaphatnak a saját nevelésű tehetségek.
Az már biztos, hogy az ezüstérmes csapatból Menyhárt-Hanusz Boglárkára, Molnár Nikolettre és Szentkeressy-Kovács Renátára a folytatásban már nem számíthat a szakvezetés. A Baranyába távozó Menyhárt-Hanusz személyében az FSC elveszítette házi gólkirályát, az átlövő, irányító a 2022/2023-as szezonban 19 találkozón 115 találattal járult hozzá csapata teljesítményéhez. Információink szerint Szentkeressy-Kovács pályafutásának következő állomása NB I/B-s klub lehet, a balszélső az elmúlt szezonban 18 mérkőzésen 110 gólt szerzett a Füzesabony színeiben.

Az FSC játékosai és a stábtagok június 23-án vehetik át bajnoki érmeiket. A Városházára szervezett eseményen a klub valamennyi érmes sportolóját köszöntik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában