Harcművészet

2023.06.19. 10:52

Hatvani Thaibox SE: négy induló, négy Európa-bajnoki cím

Attól jobban nem szerepelhetett volna a Hatvani Thaibox SE a WFC (World Fighters Corporation) világszervezett nyílt Európa-bajnokságán, ahogy azt a klub tagjai tették Baján.

B. Cs.

Hatvani Ferenc és Laska Tamás (hátul) tanítványai nemzetközi mezőnyben bizonyítottak

Forrás: Hatvani Thaibox SE

– Hihetetlen öröm mindannyiunk számára, hogy az elmúlt időszak rendkívül kemény felkészülése eredményekben is megmutatkozott – közölte a háromnapos kontinensviadalt követően a Zagyva-parti klub vezetője, egyben edzője. 

Hatvani Ferenc helyettes edzőtársával, Laska Tamással együtt négy versenyzőt készített fel az Eb-re. A munka gyümölcsét Európa-bajnoki címekben aratták le a hatvaniak.

– Tüdős Enikő (kadet free box –55 kg), a döntőben technikailag magasan képzett ellenfelét hatalmas szívvel és meg nem alkuvó támadásaival zilálta szét – magyarázta Hatvani Ferenc. – Testvére, Tüdős Emese (junior K1, –65 kg) a fináléban a francia lányon is átlépve bizonyította, hogy nemcsak hazánkban a legjobb ebben a súlycsoportban.

Mindkét lány kiérdemelte a ringgyőzelemmel járó bajnoki övet is. 

Horváth Julianna (K1 light junior, –55 kg) az aranymeccsen a kínai Jingdan Zhang ellen nagyon jó taktikával és változatos technikáival biztosította be győzelmét, okozva ezzel a verseny egyik nagy meglepetését. Az erősebbik nem képviseletében Mózes Martin (kadet K1 light, –47 kg) valamennyi vetélytársát leiskolázva nyert, kiérdemelve az edzők és a közönség elismerését.

Hatvani Ferenc rendkívül hálás volt versenyzőinek és trénerkollégájának a befektetett munkáért, a klubtársaknak az ösztönzésért, a szülőknek pedig a háttér biztosításáért. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában