A víz szeretete

2023.06.09. 21:45

Huszonnégy órán keresztül úsztak Hatvanban + fotók

Az úszás kedvelőit várták egy egész napon keresztül tartó tömegsport eseményre a hatvani uszodába.

T.B.

A legtöbb hosszt teljesítő különdíjban részesül

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Az úszás kedvelőit várják egy egész napon keresztül tartó tömegsport eseményre a hatvani uszodába.

60 hossz Hatvanban címmel huszonnégy órás úszóverseny kezdődött pénteken tíz órától a Markovits Kálmán Városi Uszodában. A legtöbb hosszt teljesítő különdíjban részesül, aki 60 hosszt leúszik, érmet és emléklapot kap. Játékos programokat is kínálnak azoknak, akik kilátogatnak a rendezvényre, búvárkodásra és vízi röplabdára van lehetőség.

Szegedi Zoltán, az uszoda vezetője elmondta, a rendezvény régi múltra tekint vissza és az úszás, mozgás jótékony hatásaira hívják föl vele a figyelmet. A cél, hogy mindig legyen valaki a medencében, ezzel nap közben nincs probléma, vannak vendégek és vannak edzések, a legkritikusabbak a hajnali órák, de mindig vannak olyanok, akiknek szólni lehet, ha megszakadna a sor. Hajnalban azonban mindig vannak buliba indulók, vagy buliból érkezők, akik segítenek a cél elérésében. Az esemény után számos különdíjat kiosztanak, díjazzák a legidősebb és legfiatalabb résztvevőt, a legtöbb hosszt úszót és azt is, aki a leghosszabb távot ússza egy tüdővel.

Szegedi Zoltán szerint általában hatvaniak és a legszűkebb vonzáskörzetből érkeznek résztvevők a rendezvényre, őket ismerik is. Az uszodát egyébként nem csak versenyzők, hanem hobbisportolók is használják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában