Diákolimpia

2023.06.08. 21:11

Minden idők legeredményesebb vámosgyörki atlétája a 6. osztályos diák

Bárdos János június 20-án a diákolimpiai érmet tűzte ki célul.

Sz. Sz. I.

Fodor Ágnes és Bárdos János a vármegyei döntőn, Egerben

Forrás: Fodor Ágnes

Bárdos János, a vámosgyörki Visontai Kovách László Katolikus Általános Iskola 6. osztályos tanulója az idei Diákolimpia zalaegerszegi országos döntőjében a 12. helyezett lett 60 méteres síkfutásban. A vámosgyörki sporttörténetet jól ismerő helybeliek szerint atlétikában még senki sem ért el ilyen kiváló eredmény a községben. Portálunknak Fodor Ágnes testnevelőtanár, Bárdos János felkészítője arról beszélt, hogy atlétikában az elmúlt 15 évben nem indult györki tanuló Diákolimpián.

– Ebben a tanévben neveztünk először, III. korcsoportban, többpróbában. Ez kislabdahajításból, távolugrásból, és 60 méteres síkfutásból áll. Bárdos János abszolút 1. helyezéssel jutott tovább a nagyrédei versenyen tavasszal. Május 3-án rendezték meg Egerben a vármegyei döntőt, ahol a többpróbában 12. lett, azonban a 60 méteres síkfutásban bejutott az országos döntőbe. A finálét május 26-an Zalaegerszegen rendezték meg, ahol a 12. helyen végeztünk 8,09 másodperces eredménnyel. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen kis iskolából, ilyen helyezést értünk el. Sajnos csak az alapfeltételeink vannak meg a felkészülésre, így külön elégedettség számunkra, hogy a sportiskolás versenyzők között így tudtunk teljesíteni. Szívesen fogadnánk olyan támogatók segítségét, akik szívükön viselik a sport támogatását a kisiskolákban, hogy a jó képességű gyerekek jobb feltételek mellett tudjanak felkészülni a megyei, országos versenyekre – részletezte Fodor Ágnes.

vámosgyörki, iskola, sport, siker
Debrecenben folytatják júniusban az Országos Kisiskolák Atlétika versenyén
Forrás: Fodor Ágnes

A testnevelő elmondta azt is, hogy május 16-án rendezték meg a Kisiskolák Diákolimpiáját, ahová szintén beneveztek. Egerben sikerült elhozni az abszolút 1. helyezést, s ezzel bejutottak az országos döntőbe, ami június 20-án lesz Debrecenben.

– Folytatjuk tovább a felkészülést Jánossal. Nagyon bizakodó vagyok, esélyesek vagyunk a dobogóra Debrecenben – tette hozzá Fodor Ágnes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában