Labdarúgás

2023.06.28. 06:10

Negyedszer játszik egri színekben a 37 éves szélső

Egy idényre szóló kitérőt követően lett újra az Eger SE játékosa Debreczeni Dávid. Az elmúlt szezont Füzesabonyban töltött játékos tizenegyedik évét kezdi a vármegyeszékhelyieknél.

Bódi Csaba

Debreczeni Dávid (a labdával) még most is gyorsvonatként közlekedik a pályán

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Most úgy gondolom, már nem lesz több visszatérésem Egerbe, vagyis várhatóan itt fejezem be a pályafutásomat, persze az élet még bármit hozhat – vágta rá a jövőjét firtató felvetésre Debreczeni Dávid.

A sokak által Dungának vagy Dungesznek becézett labdarúgó 2007. augusztus 19-én játszotta első meccsét az Egri FC színeiben, a legutóbbit pedig 2022. május 22-én – már az Eger SE-ben. A köztes 15 év alatt megfordult még további hat egyletben (Kazincbarcika, Felsőtárkány, REAC, FC Deutschkirchen, Somoskőújfalu, STC), de a legtöbb időt az egri klub szolgálatban futballozta. Ezért is döbbentett meg sokakat az egy évvel korábbi kenyértörése az ESE-vel, és ezért is érte váratlanul, amikor visszahívták ugyanoda.

Debreczeni Dávid ismét az egri pályán lesz otthon
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Nagyon meglepett Harmati Péter megkeresése, éppen emiatt is volt rendkívül örömteli a hívása – magyarázta a 37 éves védő.

– Exra motivációt kaptam a felkészüléshez és újbóli lendületet az NB III.-as szintű munkához, miközben rendkívül kedvesen fogadott mindenki a klubnál. Füzesabonyban nagyon szerettük volna megnyerni a vármegyei I.-es bajnoki címet, de ez annak ellenére sem sikerült, hogy Erőss Róbert támogató jóvoltából a játékosállományt és a hátteret illetően rendelkezésre állt minden. A Gyöngyösi AK céljai teljesültek, amihez jár a gratuláció, ám azzal együtt sem éltem meg csalódásként a 2022/23-as idényt, hogy nem jött össze a bajnoki cím. 

Debreczeni Dáviddal hosszabbítani akart az FSC, ám ő elkötelezte magát Egerbe, mint ahogy Vajda Ákos is visszatért az NB III.-as csapathoz. És, hogy az ESE milyen gárda lesz a 2023/24-es szezonban?

– A keret még alakulófélben van, de úgy látom, az erősítésre vonatkozóan nemcsak a szándék van meg, de konkrét lépések is történnek, ez pedig azt vetíti előre, hogy jobb idényre van kilátás, mint volt az előző. Céró Bálint vezetőedző és Nagy Krisztián asszisztens edző személyében felkészült szakemberek vezeti a csapatot, amellyel szeretnék jól szerepelni. Konkrét helyezést azért nem említenék, mert a kedden kialakított NB III. Északkeleti csoportjában nehéz megjósolni az erőviszonyokat – emelte ki Debreczeni Dávid.

Az aligha valószínű, hogy a 38 éves Hegedűs Dávidtól és a 37 esztendős Debreczeni Dávidtól lesz idősebb tagja az Eger SE-nek. Dungesz sokáig csapatkapitányként számított vezéregyéniségnek, ám azt még nem tudni, kire kerül majd a karszalag.

– Ha egyik korelnökként is, de most újonc vagyok, legyen csak „Hege” a cséká! Ám ő erre azt mondja, tesz lépéseket, hogy ez ne így legyen – mondta mosolyogva Debreczeni. 

– Ettől azonban fontosabb, hogy az a harci szellem, amit képviselek, ragadjon rá a többiekre is. Amennyiben így történik, biztosan lesz ok az örömre a csapatnak és az általam nagyra becsült szurkolóknak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában