Labdarúgás

2023.06.23. 19:59

Eger SE: visszatérőből több is akad és nemcsak a játékosok között

Egymás közötti játék során tesztelt jó néhány futballistát az Eger SE NB III.-as csapatának szakmai stábja a pénteki gyakorlás alkalmával.

B. Cs.

Kovács Dávid (jobbra) több, teszten lévő játékossal találkozott a pénteki játék során

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Hegedűs Dávid visszatérését már korábban említette az Eger Labdarúgó Sport Kft. ügyvezetője, Farkas Balázs, ám a jelentős NB I.-es rutinnal rendelkező futballista a pénteki meccsről igazoltan távol maradt. A nem hivatalos mérkőzésnek a Felsővárosi Sporttelep hátsó nagy füves területén kijelölt pálya adott otthont.

Történt ez azért, mert az „Északin” az élőfüves játékteret műfüvessé alakítják a Szentmarjay-stadionban pedig hozzáláttak a gyep felújításához.

Mindez örvendetes, ám azzal is jár, hogy a nyár folyamán valamennyi edzőmeccsét idegenben játssza az Eger SE.

A pénteki tréning során Céró Bálint vezetőedző, Nagy Krisztián asszisztens edző, Szabó László kapusedző és Hajba Ferenc masszőr alkotta a stábot, vagyis az eddig együtt dolgozott team-ben nem történt változás. Ismerős rajtuk kívül is akadt, Debreczeni Dávid és Vajda Ákos újra piros-kékben sprintelt, mindkét labdarúgó egy év múltán Füzesabonyból térhet vissza. A teszten lévők kilétét egyelőre feledje jótékony homály, sorsuk csak később dől el.

Az eddig távozottak listája

Az már korábban eldőlt, hogy Dobler Szabolcs, Berki Péter, Fényes Szabolcs, Vattay Márton (Putnok FC) és Ablonczy Gerjén eligazol, hozzájuk csatlakozott nemrég Józsa Marcell és a kapus, Szalay Alex Miklós.


 

Szintén otthonosan mozgott a létesítményben Harmati Péter, ám a klub korábbi operatív vezetőjének újbóli szerepvállalásáról az Eger SE részéről későbbre ígértek tájékozatást.

Az viszont már bizonyos, hogy nem Mátraházán, hanem Heréden, a Markó Ferenc Sporttelepen játssza nyári első mérkőzését az NB III.-as csapat. A HLC létesítményében még további két edzőmeccs vár a gárdára.

Az Eger SE felkészülési találkozói

Június 28., szerda, 17.00: Budafoki MTE–Eger SE (Heréd, Markó Ferenc Sporttelep)
Július 1., szombat, 11.00: Karcagi SE–Eger SE (Heréd, Markó Spt.)
Július 5., szerda, 17.00: BVSC-Zugló–Eger SE (Budapest, Szőnyi út)
Július 8., szombat, 11.00: Tatabányai SC–Eger SE (Tatabánya)
Július 11., kedd, 18.00: THSE Szabadkikötő–Eger SE (Heréd, Markó Spt.)
Július 14., péntek, 19.00: Pénzügyőr SE–Eger SE (Budapest, Pasaréti úti Spt.)
Július 22., szombat, 11.00: Bicskei TC–Eger SE (Bicske)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában