Labdarúgás

2023.07.06. 14:34

Gyöngyösi AK: Egerbe és Gyöngyöshalászra is akadt távozó

Négy játékos intett búcsút az NB III.-ba jutott Gyöngyösi AK csapatának, miközben első felkészülési mérkőzésén hat fiatalt tesztelt a mátraaljai gárda. Szerdán ugyancsak játszott az Eger SE és az FC Hatvan is.

Bódi Csaba

A Lőrinci VSC hálóőre, Uj Milán ezúttal a gyöngyösiak kapuját védte

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A 17 éves Gonda Csanád (XV. Kerületi Issimo SE), az egyaránt 18 esztendős Bődi Péter Levente (BEH-Szent István),  Rozgonyi Patrik (Mezőkövesd Zsóry FC II.), Járja Erik (Ikarus BSE), a 20 éves Uram Dénes (Jászárokszállási VSE) és a 21 esztendős kapus, Uj Milán (Lőrinci) is bemutathatta tudását a Gyöngyösi AK színeiben a Tiszafüred elleni mérkőzésen. A tesztelés eredménye még nem ismert, vagyis azt csak később derül ki, hogy közülük ki folytathatja majd a zöld-fehéreknél. Az viszont már eldőlt, hogy Ludányi Gábor, Mihályi Erik, Szabó Viktor és Szent-Ivány Szilárd a jövőben nem GYAK-címeres trikóban fut ki a pályára. A hálóőr Szent-Ivány esetében bizonyos, hogy az Eger SE-ben folytatja pályafutását, míg Szabó a Gyöngyöshalász SE-hez távozott.

– Iskolai elfoglaltság miatt váltok, az NB III. már több edzéssel járna, így nem tudnám a mesterkurzust elkezdeni. Gyöngyöshalászon nagyon jó edző keze alatt dolgozhatok erős játékoskeret tagjaként. Ezért – ha már eldöntöttem, hogy nem maradok – akkor nem volt kérdés, hogy oda kell mennem – mondta a 23 éves Szabó Viktor.

A TVSE-vel szembeni párharc során 3x30 percet futballoztak a csapatok a Kömlei Károly Sporttelepen, ahol négy gól született azonos megoszlásban. 

A hatvaniak is NB III.-as gárdát fogadtak, méghozzá a Harmati Tamás és asszisztense, Czvitkovics Péter által vezényelt III. Kerületi TVE gárdáját. Ez a találkozó is döntetlennel ért véget úgy, hogy a második edzőmeccsüket játszott hazaiak 72 percen át vezettek, ám a hajrában egyenlítettek a fővárosiak. A 90 percre ezúttal a Népkerti Sporttelep center pályáján került sor.

Eközben az Eger SE Budapesten, idei harmadik tesztmérkőzésén szerepelt, méghozzá a Szőnyi úti stadionban. Az NB II.-be jutott BVSC-Zugló csapata a 10. percben 11-esből elért góllal szerzett vezetést, és ez a találat – mint később kiderült – a győzelmet jelentette az NB III. Keleti csoportját 23 pontos előnnyel megnyert közlekedésiek számára.

Hétközben rendezett felkészülési mérkőzéseken:

GYÖNGYÖSI AK–TISZAFÜRED VSE 2–2 (0–1, 1–1, 2–2)
GYÖNGYÖSI AK: Uj M. – Oravecz, Czinkóczi, Járja, Uram, Tóth L., Szabó T., Márkus, Babarcsik, Lekli, Rozgonyi. Csere: Tóth B., Dudás, Gonda, Bódi, Béla, Timon, Forgó.
TISZAFÜRED: Tajti – Ludvig, Nagy D., Bernáth, Petrecsko, Dankó, Mácsai, Barzsó, Nagy Zs., Papp K., Engel. Csere: Sándor B., Harsányi, Oláh N., Sallai, Varga D., Bányász, Erdei.
Gól: Lekli, Szabó T., ill. Papp K., Béla S. (öngól).
Következik Gyöngyösi AK–Monostorpályi, szombat, 17.00.

BVSC-ZUGLÓ–EGER SE 1–0 (1–0)
EGER: Bukrán – Almomani, Hegedűs, Juhász G., Nagy Á., Tóth L., Farkas G., Schmidt, Jónyer, Kovács D., Sándor R. Csere: Radnóti, Papp K., Vajda, Zvara, Koczka, Németh G., Juhász  Á., Bozó, Pajti. 
Következik: Tatabányai SC–Eger SE, szombat, 11.00.

FC HATVAN–III. KERÜLETI TVE 1–1 (1–0)
Gól: Burzi (12.) illetve Bartos J. (84.).
Következik Budaörsi SC–FC Hatvan, Diósd, szombat, 10.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában