Labdarúgás

2023.07.09. 08:00

Gyöngyössolymosi SE: az érmek hátterében jó közösségi szellem húzódik meg

Több mint tíz év múltán végzett újra érmes helyen a Gyöngyössolymosi SE felnőtt csapata, miközben az ifjúságiak bajnoki címet ünnepelhettek.

Bódi Csaba

Gyöngyössolymoson együtt volt minden és mindenki az előző bajnoki évben

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A 2022/23-as bajnoki évben a Heves vármegyei III. osztály Délnyugati csoportjában bronzérmesként zárt a Pintér Tibor vezette solymosi gárda. Dobogós helyezésre előzőleg 11 éve akadt példa, a 2011/12-es kiírásban a 2., egy szezonnal korábban pedig a 3. helyen zárt a legénység. A második helyezést fentebb lépés követte, két évig a II. osztályban játszott a GYSE, aztán újra a harmadik vonalban, majd ismét fentebb és lentebb. Hosszú idő múltán a felemelkedést a legutóbbi idény hozta meg a klubnál.

– Nagy változáson mentünk keresztül – világította meg a hátteret a klub elnöke, Peszlen Károly. – A tavalyi szezon végén úgy döntöttünk, hogy fiatalítjuk a felnőtt csapatot, és megpróbálunk jó fogadó közeget kiépíteni az utánpótlásunknak az idősebbek között. 

Ehhez meg kellett alapítani az U16-os csapatot, hogy a túlkoros U13-asok ne hagyjanak itt bennünket, illetve fel tudjuk tölteni az U19-es gárdát. Az U16-os együttes elsőévesként a 4. helyen végzett, amire nem számítottunk. Mindez Papp Géza és Pócs István közös munkájának eredménye. Ők nagy részben besegítenek Pintér Tibor edző kollégáknak, így alakult ki az igazi edzői-felkészítői egységünk.

Öröm felsőfokon gyöngyössolymosi módra
Forrás: GYSE

A II. osztályú U19-es bajnokság Nyugati csoportját 16 mérkőzésen elért 15 győzelemmel megnyert Gyöngyössolymosi SE csapata a kezdeti megingás után helyre kapta magát. A játékosok bizonyították, hogy érettek a felnőtt csapat feltöltésére. Így saját nevelésből építkezhet a klub.

– Természetesen a fizikum és az erőnlét mellett szükség van egy-két tapasztaltabb, rutinos játékosra. Bízom benne, hogy ezt a feladatot is sikeresen megoldják a kollégáink – tette hozzá Peszlen Károly.

A felnőttekre visszatérve az egyesület vezetője nagyon örül a harmadik helynek, elégedettek az eredményességgel. A II. osztály nagyon csábítja őket és szeretnének fentebb szerepelni.

Az ifjúságiak 15 győztes meccsel szereztek aranyérmet
Forrás: GYSE

– Ez igen nagy kihívás lenne a csapatnak, ezzel együtt a kérelmünket jeleztük az igazgatóság felé. Fő célunk a II. osztályú szereplés elérése, ezért egyemberként küzdenek az utánpótlás csapataink és edző kollégáink.

Összekovácsolódva

A Gyöngyössolymosi SE-nél a utánpótlás (U7, U9, U11, U13, U16, U19 korosztállyal) szép jövő elé állíthatja az egyesületet, ám ezen kívül még másra is szükség van. – Mint mindenki, mi is pénzből gazdálkodunk. Ha nincs meg a megfelelő támogatás, mi sem tudunk eredményesen működni. Sok kis apróság kovácsolódik nálunk egységgé, amire nagyon büszke vagyok. Ezért köszönöm sportszerető támogatóinknak, de legfőképp a játékosainak és edző kollégáknak, hogy ilyen jó közeget, ,,családot” sikerült kialakítani – hangsúlyozta Peszlen Károly. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában