Kézilabda

2023.07.14. 16:36

Hatvanból az osztrák élvonalba igazolt a gyöngyösi kézilabdázó

Az osztrák első osztályban szereplő Roomz Jags WV csapatánál folytatja pályafutását Petrovics Anna. A 21 éves irányító játékos a 2022/2023-as szezonban az NB II.-es Hatvani KSZSE együttesét erősítette.

Sike Károly

Petrovics Anna (a labdával) nagy ugrásra készül

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A bécsújhelyi klub olyan előrelépési lehetőséget kínált, amire nem mondhattam nemet – jelentette ki a lakóhelyét illetően gyöngyösi Petrovics Anna. – Szó sincs arról, hogy nem éreztem jól magam Hatvanban, csupán olyan időszaka kezdődik az életemnek, ami komoly kihívást jelent és nagy izgalommal tölt el. A kézilabdázás mellett civil munkám is lesz, miközben az angol és az olasz mellett immár a német nyelvtudásomat is fejleszthetem. Egy plusz egyéves szerződést írtam alá, a bajnoki felkészülés július 24-én kezdődik. A pontvadászat szeptember elején rajtol.

A Roomz Jags WV együttese a 2022/2023-as szezonban a kilencedik helyen zárt az osztrák élvonalban. A folytatásban már négy magyar játékost foglalkoztató egyesület a következő szezonban szeretne olyan eredményt elérni, hogy egy év kihagyás után visszatérhessen a nemzetközi porondra.

Petrovics Anna Gyöngyösön ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd 2016-tól a Debreceni VSC, később a Füzesabonyi SC és a Hatvani KSZSE együttesében bizonyíthatta tudását. A legutóbbi szezonban 21 mérkőzésen 94 gólt szerzett a HKSZSE színeiben, amivel a Szarvas Regina és Rózsa Veronika mögött a harmadik helyen végzett a házi góllövőlistán. A Zagyva-parti gárda a negyedik helyen zárt az NB II. Északi csoportjában.

Magyari továbbállt
A szintén Gyöngyösről indult Magyari Rebeka egy év után távozott a Roomz Jags WV csapatától. A 20 éves játékost a szintén osztrák élvonalbeli Stockerau gárdája szerződtette, amely mindjárt tovább is adta a másodosztályú Hollabrunn együttesének, ahol kettős igazolással szerepel majd a 2023/2024-es szezonban. Magyari a DKA Vác, a VS Dunakeszi, a Szigetszentmiklósi NKSE és a Mosonmagyaróvári NK SE érintésével tavaly nyáron szerződött Ausztriába.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában