Labdarúgás

2023.07.28. 19:03

Zoran Szpisljak, Majzik Zoltán és Céró Bálint ezt várja az NB III.-as rajton

Csapataink közül a hatvaniak már vasárnap 11 órakor elkezdik a 2023/24. évi NB III. Északkeleti csoportjának őszi idényét. Ahogy a Zagyva-partiak, úgy az újonc gyöngyösiek és az egriek is vendégként vágnak neki a szezonnak.

A hatvaniak (kékben) kisvárdai vendégségben vágnak neki az új pontvadászatnak

Forrás: - Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Az NB III. Északkeleti csoportja 1. fordulójának mérkőzései.

Vasárnap, 11.00:

KISVÁRDA II.–FC HATVAN

Kisvárda, Várkerti Stadion. V.: Vinter Béla (Elek, Tóth Á.).

– Az NB III.-ba történt tavalyi visszatérést követően az idei nyáron sokat változott a keret összetétele, ám abban nem akarunk módosítani a céljainkon, hogy ezúttal is a legjobb nyolc közé tartozzunk az eredményességet illetően. A tavalyi 64 rúgott gól nem volt rossz, ám a kapott találatok vonatkozásában akadt hiányérzetünk, emiatt a védekezésben előre kell lépnünk. A nyáron történt erősítések ezt a célt szolgálták. Szerencsére a kulcsjátékosok maradtak, míg a friss szerzemények több helyről érkeztek, az ő beépítésük folyamatban van. A 2023/24-es idényben is a támadófutballt részesítjük előnyben, Kisvárdán is törekedve arra, hogy az igazi arcunkat mutassuk.

Vasárnap, 17.30:

CIGÁND SE–GYÖNGYÖSI AK

Cigánd, Városi Stadion. V.: Tóth Tamás (Szabó F., Vilmányi).

– Nagyon jó lenne, ha lenne még egy hetünk a bajnokságra, de tudjuk, sajnos erre nincs lehetőség – jelentette ki a Gyöngyösi AK vezetőedzője, Majzik Zoltán. – Az osztályozó miatt elég nehézre sikerült nekünk a felkészülés, illetve ugye jelentős volt a játékosáramlás. Természetesen a reális célnak most a bennmaradás kell hogy legyen. Mondhatnék itt hatodik, tizedik helyet, de nem hiszem, hogy ennek most realitása lenne. Tudjuk, hogy a csoportban milyen jó csapatok vannak. Az alaphelyzetet az jelenti, hogy minél több pontot gyűjtsünk és ott legyünk azon a szinten, hogy ne szálljunk el az első félévben. Nem lesz egyszerű, de nem szeretnénk feladni. Tisztában vagyunk vele, hogy lesznek pofonok, lehet, hogy nem szerzünk pontot három forduló át, aztán majd elindulunk. Ezt nem tudhatom előre, de mindenképpen fenn kell tartani a figyelmünket, hogy minden héten úgy készüljünk, hogy élesek legyünk. A cigándiakkal szemben tudjuk, mire kell majd ügyelni, miként azt is, hogy az NB III.-ban többször találkozunk majd a borsodiakhoz hasonló képességű ellenfelekkel.

A játéknap teljes programja
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

Vasárnap, 17.30:

PUTNOK FC–EGER SE

Putnok, Várady Béla Sportközpont. V.: Valu Tibor (Benkő, Sztányi).

– Sokkal rutinosabb csapattal vághatunk neki a bajnokságnak, mint történt az a tavalyi évben – mondta az Eger SE vezetőedzője, Céró Bálint. – Ez betudható az új igazolásoknak és annak, hogy a fiataljaink tapasztaltabbak lettek. Az előző idényben is minden esély meg volt a meccseinken arra, hogy a magunk javára fordítsuk az eredményt, ám ehhez egy pici mindig hiányzott. Reméljük, hogy ez az idén már másképp lesz. A putnokiakat jól ismerjük, a gárda edzője, Szala Ákos kiváló munkát végez, így a mezőny egyik, hanem a legjobb csapata ellen kezdhetjük a szezont, ami remek erőfelmérő lesz számunkra. Szeretnénk a játék minden elemében felvenni a versenyt a tavalyi ezüstérmessel szemben. A reamatörizálási folyamat miatt Zvara Dávid, Jacsó Dávid, Nagy Ákos és Beliczky Gergő játékára még nem számíthatunk, ezzel együtt azt mondom, készen állunk a rajtra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában