Kézilabda

2023.08.04. 20:38

A gyöngyösiek hatalmas tempót diktáltak a PLER ellen

Az NB I.-es újonc PLER-Budapest együttesét fogadta a második nyári edzőmeccsén a HE-DO B. Braun Gyöngyös élvonalbeli férficsapata.

Sike Károly

Gráf Martinék (a labdával) tempóját nem tudták felvenni a vendégek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Egy héttel a Budai Farkasok vendégeként aratott kilencgólos győzelmet követően a PLER-Budapest együttesét sem kímélte a mátraaljai gárda. A felkészülési időszak harmadik hetében járó gyöngyösiek végig nagy iramot diktáltak, a nyáron 12 új játékossal erősített fővárosiak nem tudtak gátat szabni a hazai rohamoknak. A Podoba Jánost és Jóga Norbertet is nélkülöző vendéglátók győzelméhez kétség sem férhetett.
– Továbbra sem az eredmény volt az elsődleges, sokkal inkább arra voltam kíváncsi, mit látok viszont a pályán abból, amit a felkészülés során eddig gyakoroltunk – fogalmazott a mérkőzést követően a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klub honlapján. – Ezúttal is negyedóránként váltottuk a sorokat, hogy azonos terhelést kapjanak a játékosok. 

A fáradtság és az eddig elvégzett kemény munka ellenére is dinamikusan kézilabdáztunk, jó volt látni, hogy milyen tempóra vagyunk képesek.

 Negyvenöt percig meggyőző volt a teljesítményünk, az utolsó negyedórában a védekezésünk egy kicsit puhult, de ennek ellenére is elégedett vagyok a látottakkal. Majdnem negyven gólt lőttünk, egyértelműen léptünk előre. Ott tartunk, ahol a felkészülés jelen szakaszában tartanunk kell. Jó úton haladunk.

A második nyári felkészülési mérkőzésen:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS–PLER-BUDAPEST 38–31 (19–12)
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, 250 nző. V.: Fibec, Herbák.
GYÖNGYÖS: Tomics, Gyánti (kapusok), Varsandán M. 3, Edwards, Gyallai 2, Hegedüs M. 2, Pietruszko 5, Bodor M., Schmid 3, Nkousa, Potisk 4, Ubornyák 2, Gráf, Schaffer 4 (1), Bura 6, Lakosy 4 (2), Jaros 3.
KIÁLLÍTÁSOK: 12, ill. 2 perc. 
HÉTMÉTERESEK: 4/3, ill. 6/2.

A gyöngyösiek nyári felkészülési mérkőzései

Budai Farkasok–HE-DO B. Braun Gyöngyös 25–34
HE-DO B. Braun Gyöngyös–PLER-Budapest 38–31
Augusztus 9., szerda, 17.00: HE-DO B. Braun Gyöngyös–QHB-Eger
Augusztus 11., péntek, 17.00: Tatran Presov (szlovákiai)–HE-DO B. Braun Gyöngyös
Augusztus 16., szerda, 17.00: QHB Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös
Augusztus 18., péntek, 16.00: HE-DO B. Braun Gyöngyös–Balatonfüredi KSE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában