Vízilabda

2023.08.24. 13:34

Férfi Magyar Kupa: a Honvéd ellen jöhet a jutalomjáték

Az EPS-Honvéd elleni párharc már a legjobb négy közé jutásról dönt a BENU Férfi Magyar Kupában. A Tigra-ZF-Eger pénteken idegenben, vasárnap hazai medencében mérkőzik meg a fővárosi együttessel.

Sike Károly

Tóth Kálmán (középen): – Komoly kihívás előtt állunk

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A BENU Férfi Magyar Kupa negyeddöntőjének 1. mérkőzése:

EPS-HONVÉD–TIGRA-ZF-EGER
Budapest, Kőér utca, péntek, 19.00. V.: Ercse N., Kovács S.
Tóth Kálmán edző legénysége házigazdaként a Szegedet és a KSI csapatát maga mögé utasítva, a "B" jelű selejtezőcsoportból a BVSC-Zugló mögött a második helyen jutott tovább a legjobb nyolc mezőnyébe.

– Örömteli, hogy bejutottunk a legjobb nyolc közé, büszke vagyok a srácokra. Ezzel ez előzetes célkitűzést teljesítettünk – jelentette ki Tóth Kálmán az egri klub honlapján. – A negyeddöntős szereplés újabb lehetőséget kínál a tanulásara, a tapasztalatszerzésre. A csoportmeccsek során rendkívül fiatal játékosok is szerepet kaptak. Ez a mi utunk, azért dolgozunk, hogy a fejlődésük töretlen legyen.

A Honvéd Kaposváron harcolta ki a negyeddöntős szereplést: a hazaiak mellett az UVSE és a Miskolc sem jelentett megoldhatatlan feladatot Szivós Márton tanítványainak.

– Ellenfelünk a Kőér utca adta körülményeket mesterien használja ki, nálunk jóval nagyobb csapatok is megszenvedtek náluk – folytatta Tóth Kálmán. – Komoly kihívás előtt állunk, de bízom abban, hogy ott lesz bennünk az a lendület és vagányság, amit a selejtezőben láthattak a szurkolók. Emellett jóval nagyobb fegyelem és egyéni felelősségvállalás szükséges a Honvéd ellen.
A negyeddöntő második mérkőzését vasárnap 11 órától rendezik a Bárány István Sportuszodában.

A negyeddöntők párosítása

EPS-Honvéd–Tigra-ZF-Eger
A Híd-VasasPlaket–Kaposvár
Genesys-OSC–Szolnoki Dózsa Praktiker
FTC-Telekom–BVSC-Zugló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában