Kézilabda

2023.08.19. 07:37

Győztes főpróba a gyöngyösiektől, megvan az új csapatkapitány

A Balatonfüredi KSE elleni győzelemmel zárta a felkészülési időszakot a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. A mátraaljaiak a 2023/2024-es férfi NB I. jövő heti nyitányán a bajnoki címvédő Telekom Veszprémhez látogatnak.

Sike Károly

A gyöngyösi Lakosy Máté (a labdával) győzelemnek örülhetett

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Hat felkészülése mérkőzése közül ötöt megnyert a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely két nappal az egri vereséget követően a Balatonfüred ellen ismét megrázta magát. A szünetre még 17–17-es döntetlennel vonultak a felek, majd 60 perc után 35–30-as hazai győzelem szerepelt az eredményjelzőn.

A mérkőzést megelőzően arra a kérdésre is választ kaphattunk, hogy ki veszi a Győrbe távozó csapatkapitány Gerdán Tibor helyét. A társak szavazatai alapján a tisztséget a folytatásban Hegedüs Márk tölti be, a helyettesének Varsandán Milánt választották.

– Nem véletlenül alakítottuk úgy a programot, hogy a Füred elleni mérkőzéssel zárjuk a felkészülést, ugyanis szerettük volna nívós ellenféllel szemben lemérni, hogy hol tartunk egy héttel a bajnoki rajt előtt – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klub honlapján. 

– Az, hogy a Balatonfüredet le tudtunk győzni remek, bár azzal együtt sem az eredményen volt a legnagyobb hangsúly, hogy a második félidő közepétől tudatosan figyeltünk az előnyünkre.

 Továbbra is a védekezésre helyeztük a figyelmet, ezúttal a hatosfal stabilizálta a játékunkat, amivel elégedett voltam, és a kapus-sánc összhang is jól működött. Az elkövetkező három hétben a támadójátékunk finomhangolásán dolgozunk, illetve elkezdünk speciálisan készülni az ellenfeleinkre, mert eddig csak magunkkal foglalkoztunk.
A HE-DO B. Braun Gyöngyös augusztus 26-án a bajnoki címvédő Telekom Veszprém vendégeként kezdi a 2023/2024-es szezont.

A gyöngyösiek nyári felkészülési mérkőzései

Budai Farkasok–HE-DO B. Braun Gyöngyös 25–34
HE-DO B. Braun Gyöngyös–PLER-Budapest 38–31
HE-DO B. Braun Gyöngyös–QHB-Eger 32–22
Tatran Presov (szlovákiai)–HE-DO B. Braun Gyöngyös 32–32
QHB Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös 34–29
HE-DO B. Braun Gyöngyös–Balatonfüredi KSE 35–30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában