Kézilabda

2023.08.11. 20:27

Könnyed egri győzelem a Kassa ellen, a Gyöngyös kis híján nyert Eperjesen

Míg a hazai pályán játszó QHB-Eger férfi csapata fölényes győzelmet aratott a szlovák bronzérmes HK Kosice ellen, a HE-DO B. Braun Gyöngyös döntetlen eredménnyel zárt az eperjesi Tatran Presov vendégeként.

Sike Károly

Az egriek portugál légiósa, Francisco Silva (a labdával) két gólt szerzett

Forrás: Bók Tamás/handballeger.hu

Két nappal a HE-DO B. Braun Gyöngyös és a QHB-Eger egymás elleni edzőmérkőzését követően szlovák ellenfelekkel folytatta bajnoki felkészülését szűkebb hazánk két NB I.-es férficsapata.
Az élvonalba egy év után visszatérő QHB-Eger már a mérkőzés korai szakaszában jelentős előnyre tett szert a vendég kassaiakkal szemben (16. perc: 13–3), ami alapjaiban meghatározta a találkozó alakulását.

– A szerdai gyöngyösi összecsapás után ez egy könnyedebb mérkőzés volt, a tartalékos Kassa nem képviselt akkora játékerőt, mint amiben reménykedtünk – fogalmazott a találkozót követően az egriek edzője, Tóth Edmond. 

– Ennek ellenére jó mérkőzést játszottunk, gyakorolhattuk azokat a támadásvariációkat, amiket elterveztünk. Szépen, tisztán kézilabdáztunk. A védekezésre is jobban figyeltek a játékosok, igyekeztek kijavítani azokat a hibákat, amik Gyöngyösön előjöttek. Így lehet haladni a fejlődés útján.

Az ötödik nyári felkészülési mérkőzésen:

QHB-EGER–HK KOSICE 38–29 (22–11)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 100 néző. V.: Bíró Á., Kiss O.
EGER: Marczika – Maracskó 5, Nastaj 5, Tóth K. 1, Zennadi 3, Silva 2 (2), Száva 6. Csere: Ágoston (kapus), Kiss G., Tóvizi 3, Kavin 2, Lezák 3 (1), Döme 1, Boros 3, Bajus 3, Juhász P. 1. Edző: Tóth Edmond
AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA. 6. perc: 4–0, 12. p.: 8–2, 18. p.: 14–3, 24. p.: 19–7, 36. p.: 24–13, 42. p.: 29–16, 48. p.: 32–20, 54. p.: 36–24.
KIÁLLÍTÁSOK: 10, ill. 2 perc.
HÉTMÉTERESEK: 3/3, ill. 6/4. 

A nyári felkészülési mérkőzések

QHB-Eger–Tatran Presov (szlovák) 27–31
HK Kosice (szlovák)–QHB-Eger 26–33
Tatran Presov (szlovák)–QHB-Eger 29–28HE-DO B. Braun Gyöngyös–QHB-Eger 32–22
QHB-Eger–HK Kosice 38–29
Augusztus 16. szerda, 17.00: QHB-Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös
Augusztus 25. péntek, 15.00: CYEB-Budakalász–QHB-Eger

A HE-DO B. Braun Gyöngyös a mérkőzés nagy részében vezetett a Tatran Presov vendégeként, a végjátékban is közelebb állt a győzelemhez. A döntetlen eredményt a hazaiak szélsője, Marco Antl állította be.
– Nagy tempójú, magas hőfokú mérkőzést játszottunk, amelyen alkalmunk nyílt gyakorolni mindent, amit szerettünk volna – fogalmazott a gyöngyösiek edzője, Bíró Balázs a klub honlapján. 

– A hiányzók száma korlátozott bennünket, illetve Martin Potisk sérülése, akinek egy ütközés következtében felszakadt a homloka, ezért a második félidőt már ki kellett hagyni.

 Jó felfogásban és motiváltan játszottunk, de sokkal több hibával, mint eddig. Ez különösen a védekezésben és az eddigieknél halványabb kapusteljesítményben mutatkozott meg, az ellenfél játékereje mellett ennek is köszönhető a több kapott gól. Azonban biztató, hogy ismét harminc gól fölött termeltünk és ha nem hagyunk ki négy hétméterest, köztük a meccs végén egy időntúli büntetőt, a győzelem is meglehetett volna. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy egy újabb hasznos edzőmérkőzésen vagyunk túl, amiért megérte a négyórát utazni, ugyanis rengeteget tudunk hasznosítani belőle.

A negyedik nyári felkészülési mérkőzésen:

TATRAN PRESOV–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS 32–32 (16–17)
A gyöngyösiek legjobb góllövői: Bura 6, Gráf 5, Lakosy 4.

A gyöngyösiek nyári felkészülési mérkőzései

Budai Farkasok–HE-DO B. Braun Gyöngyös 25–34
HE-DO B. Braun Gyöngyös–PLER-Budapest 38–31
HE-DO B. Braun Gyöngyös–QHB-Eger 32–22
Tatran Presov (szlovákiai)–HE-DO B. Braun Gyöngyös 32–32
Augusztus 16., szerda, 17.00: QHB Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös
Augusztus 18., péntek, 16.00: HE-DO B. Braun Gyöngyös–Balatonfüredi KSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában