Lovassport

2023.08.07. 13:59

Szilvásváradi sztori: utolsóból első lett + fotók, videók

A Szilvásvárad Masters sorozat díjugrató versenyének fő számaiban külföldiek végeztek a dobogón.

Tóth Balázs

A lett Kristaps Neretnieks

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A Világkupa- valamint olimpiai kvalifikációs pontokért zajló viadal zárónapján a jelentős esőzés miatt később kezdődött a program. A fiatalok versenyét, vagyis a Small Tourt Biharvári Attila nyerte, megelőzve Esztergályos Katát és Szotyori Nagy Kristófot. A Big Touron ifj. Szabó Gábor diadalmaskodott, mellette Vándor Zsófia és Krucsó Szabolcs állhatott a dobogón. A 130 centis versenyszámban csak az idő számított, nem volt összevetés. A hazai lovasoknak kiírt 120 centis versenyszámban aztán Fábián Maja Olivia győzött, aki kétszer is hibátlan pályát lovagolt.

A negyedik versenyszám bírt a legnagyobb téttel, hiszen ranglista pontokat lehetett szerezni a Világkupában, illetve az olimpiai kijutáshoz. A 24 tagú mezőnyben hatan teljesítették hibapont nélkül és szintidőn belül a pályát, akadt aki csupán néhány századmásodperccel maradt le az összevetésről, ifj. Szabó Gábor lova pedig az utolsó akadályt verte le. Az összevetésben öt lovas is hibátlanul teljesített, míg a szintén bejutó thaiföldi versenyző, Janakabhorn Karunayadhaj akadályt is vert le, de akadt ennél nagyobb hibája is, hiszen elnézte az egyik akadályt, így kizárták az összevetésből. A Honvédelmi Minisztérium díjáért kiírt számot végül az utolsóként lovagló, lett Kristaps Neretnieks nyerte, ő már járt olimpián is, 2021-ben Tokióban. Dobogón zárt a lengyel Krzysztof Ludwiczak és az osztrák Gerfried Puck. Negyedik, illetve ötödik lett Dömse Tamás és Szuhai Gyula. A négynapos versenyt a La Contessa kupa 140 centiméteres versenyszáma zárta, amelyet Kovács Roland nyert ifj. Antal Péter és Both Petra előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában