Labdarúgás

2023.08.24. 18:57

Vármegyei I. osztály: a szebbik arcát mutatná a Gyöngyöshalász a Füzesabony ellen

Dobogóra pályázó csapatok rangadójával kezdődik a 2023/24-es Heves vármegyei I. osztályú bajnokság őszi idénye. A rajton Gyöngyöshalászon lép pályára a füzesabonyi legénység.

Bódi Csaba

A tervezett kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat, 17.00:

GYÖNGYÖSHALÁSZ–FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT

Gyöngyöshalász. V.: Lucián János (Kecskés, Gergely).

– Szeretnénk megnehezíteni a bajnoki cím legfőbb várományosának a feladatát – mondta a gyöngyöshalásziak edzője, Labancz Róbert. 

– A nyáron távozottak helyére igyekeztünk fiatalokat igazolni, nagy volt a mozgás a keretben. Próbáljuk a jövőt építeni, miközben törekszünk arra, hogy ez ne menjen az eredményesség rovására. Az első bajnoki mérkőzés éppen rangadó lesz, ahol győzelemre játszunk. Bízom a fiúkban, remélem, hogy a jó arcát mutatja a csapat.

Az előző kiírásban ősszel 0–0-s döntetlent játszott a két gárda Halászon, míg tavasszal hazai pályán a füzesabonyiak 4–0-ra nyertek.

– Az elmúlt hónapokban megpróbáltunk a lehető legjobban felkészülni a bajnokságra – közölte a füzesabonyiak edzője, Bódis Barna. 

– Bízunk abban, hogy minél több mérkőzést sikerül megnyerni, mert az alapvető célt ez jelenti. Aztán majd meglátjuk, hogy a végelszámoláskor mindez mire lesz elegendő. A játékosok gőzerővel dolgoztak a nyáron, maximálisan segítve az újonnan érkezőket a gyors és zökkenőmentes beilleszkedésben. A halászi nyitány kapcsán csak annyit mondhatok, hogy a labda gömbölyű, bízok a csapatban és abban, hogy az elvégzett munkának meglesz a gyümölcse.

BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT–HERÉD

Bélapátfalva. V.: Török Mihály (Juhász Á., Molnár D.).
A bélapátfalviaktól heten távoztak, miközben más klubtól egyelőre nem igazoltak labdarúgót. Jelentős átalakuláson ment át a herédi gárda is, amely nagyobb játékerőt képvisel, mint vendéglátója.

ENERGIA SC GYÖNGYÖS–EGER SE II.

Gyöngyös, Sport út. V.: Mencsik László (Tamasi, Somogyi).
Rövid ideig úgy tűnt, hogy a gyöngyösiek visszalépnek a bajnokságtól, de szerencsére megtalálták a megoldást a folytatásra. Az egrieknél Nagy Krisztiánt Kaszás Norbert váltotta edzőként.

Szombat, 19.00:

HEVESTHERM-HEVESI LSC–PETŐFIBÁNYA 

Heves. V.: Rozsnaki Gábor (Törtei, Orosz).
Szabó Levente személyében igazi ászt igazoltak a hevesiek, akik villanyfényes meccsen fogadják a vármegyei II. osztályból érkezett ellenfelüket. A petőfibányaiak az abasári kupameccsen öt gólt szerezve hangoltak a hevesi fellépésre, ahol akkor lehet esélyük a pontszerzésre, ha a védekezésre ezúttal jobban összpontosítanak.

November 25., szombat, 13.00: 

Maklár–Marshall-ASE, Lőrinci–Besenyőtelek
Mindkét mérkőzést a Magyar Kupa országos tábláján történő érdekeltség miatt halasztották későbbre. Az MK-ban szombaton 16.30-tól Nagyecsed–Maklár, illetve Lőrinci–Cigánd összecsapást rendeznek.

Szabadnapos: Egerszalók

Gyászszünet Suha Dániel emlékére

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Heves Vármegyei Igazgatósága és Társadalmi Elnöksége valamennyi augusztus 26-án és 27-én rendezendő Heves vármegyei bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt egyperces gyászszünet megtartását rendelte el. A tiszteletadás során az életének 19. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Suha Dánielre, az Egerszalók SE labdarúgójára emlékeznek a pályákon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában