Extrémsport

2023.09.14. 14:30

Az egri hegyikerékpáros és társai tizenegyedszer teljesítették a világ legkeményebb csapatversenyét

Járdán Zsolték a Teambuilding SE színeiben idén is elérték céljukat az ausztriai Lienzben rendezett eseményen.

Bódi Csaba

Járdán Zsolt (jobbra) csapata újra teljesítette a vállalást

Forrás: Red Bull

A Demeter Ambrus hegyi futó, Schwendtner Bálint siklóernyős Nagy László vadvízi kajakos és Járdán Zsolt hegyikerékpáros alkotta négyes tagjai soha nem tapasztalt melegben, 30–35 Celsius fokos melegben álltak rajthoz a Red Bull Dolomitenmann csapatversenyen.

– Minden versenyszám pályájának teljesítése a maga nemében különleges kihívást jelent a hely kitettsége,  meredeksége és veszélyessége miatt – mondta az egri csapatvezető, Járdán Zolt. 

– Saját kategóriánkban a 65. helyen végeztünk, de igazából sosem ez számított, ugyanis minden évben a sikeres teljesítést tűzzük ki célul, és ez az idén is összejött. Nehézségek mindig adódnak, idén például Nagy László kajakosunknak a rajtot követően eltört az evezője. A szabályok értelmében ezt azonban lehetett pótolni, ami nyilván időveszteséget jelentett, de a pótevezővel is teljesítette a kapukat a vízesésekkel tűzdelt pályát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában