Vízilabda

2023.09.28. 14:19

Az egrieknek értékmérő lesz az FTC elleni mérkőzés

Az FTC-Telekom Waterpolo elleni mérkőzés lesz az első értékmérő a nyáron jelentősen átalakult Tigra-ZF-Eger női csapata számára. A Magyar Kupa negyeddöntőjében két találkozó dönt a továbbjutásról.

Sike Károly

Czigány Dóra pótlása okozza a legnagyobb fejtörést az egri szakvezetésnek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Azok után, hogy a nyáron nyolc játékos intett búcsút, új csapat építésébe kezdtünk. Az újjáalakuló együttes számára az első erőfelmérőt a Ferencváros elleni mérkőzés jelenti – fogalmazott az egriek vezetőedzője, dr. Sike József.

A távozók listáján Kiss Alexandra, Dulic Maja Lizy, Párkányi Réka, Molnár Daniella, Kékesi Borbála, Szilágyi Szabina, Jancsó Patrícia és Czigány Dóra neve szerepel, míg érkezőként Torma Lucát, Lendvai Natasát és Sóti Lilit köszönthették a Bitskey Aladár Uszodában.

– A legnagyobb érvágás a játékmester, Czigány Dóra kiválása, aki második gyermekét várja, így értelemszerűen a vízilabdázás most háttérbe szorul – folytatta a szakember. – Nem lesz könnyű pótolni a korábbi csapatkapitányt, hiszen óriási szerepet vállalt az elmúlt évek sikereiből.

Arra a kérdésre, hogy milyen elvásárokkal vágnak neki a 2023/2024-es szezonnak a szakember így felelt.
– Nincs a zászlónkra írva, hogy címet kell védeni az OB I.-ben vagy meg kell nyerni a Magyar Kupát. Ez az év a 2024-es párizsi olimpia jegyében zajlik, a bajnokság lebonyolítása is ennek megfelelően lett meghatározva. A magyar férfi és női válogatott sikeres kvalifikációja a sportág alapvető érdekeit szolgálja. Mindezeket figyelembe véve a csapatépítés mellett tettük le a voksunkat, hogy majd az olimpia után legyen egy jó Eger azokból a nagy reménységű fiatalokból, akik már idén is velünk dolgoznak – mondta.

Itthon kezdenek
A BENU női Magyar Kupa negyeddöntőjében oda-visszavágós párharc dönt a négy közé jutásról.
Az első mérkőzés:
TIGRA-ZF-EGER–FTC-TELEKOM WATERPOLO
Eger, Bárány-uszoda, péntek, 19.00. V.: Ercse N., Kun Gy.
A második mérkőzés:
FTC-TELEKOM WATERPOLO–TIGRA-ZF-EGER
Népliget, szombat, 18.30. V.: Rubos K., Petik A.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában