Triatlon

2023.09.22. 09:00

Egri Futó és Triatlon Klub: érmek a balatonfűzfői szezonzáróról

Négy indulóval képviseltette magát a Balatonman Fűzfő nemzetközi versenyen az Egri Futó és Triatlon Klub. A viadal ironman távon országos bajnokságként szolgált.

Bódi Csaba

Katona Zsolt (balról), Lajszer Lajos, Lajszner Attila és Varga Győző

Forrás: EFTK

A balatonfűzfői eseményen 500 versenyző, köztük sok külföldi állt rajthoz, köszönhetően az előző évek jó rendezésének. Az EFTK színeiben Katona Zsolt és Lajszner Lajos ironman távon (3,8 kilométer úszás, 176 kilométer kerékpár, 42 kilométer futás). Lajszner Attila középtávon (1,9 kilométer úszás, 74 kilométer kerékpár, 21 kilométer futás), Varga Győző pedig rövidtávon (950 méter úszás, 40 kilométer kerékpár, 10,5 kilométer futás) képviselte a klub színeit.

„A versenyzőket kemény erőpróba elé állította a szeptemberben szokatlan, 32 Celsius fokos kánikula, amely a kerékpározás és futás során éreztette hatását – szerepel a klub híradásában. 

– A Balaton vize ideális volt az úszáshoz, mind a hőmérséklet, mind a szélcsendes körülmények miatt. A bicajos pályán jó minőségű úton lehetett tekerni, de ez sok szintemelkedést tartalmazott, ami a nagy meleg mellett plusz kihívást jelentett. A futást a balatonfűzfői nyaraló övezetben bonyolították le, sík pályán.”

Katona Zsolt (balról) ezüstérmet szerzett az Ironman ob-n
Forrás: EFTK

A triatlon szezon zárása igazán jól sikerül az Egri Futó és Triatlon Klub versenyzőinek, akik ironman távon két értékes helyezést értel el. Katona Zsolt a bicaj után erős futásának köszönhetően fokozatosan előzte meg az előtte haladókat és jutott fel a dobogó második fokára. Lajszner Lajos stabil versenyzéssel érte el az előkelő negyedik helyet. Lajszner Attila középtávon úszásának és kerékpáros  teljesítményének köszönhetően végzett bronzérmesként

Az Egri Futó és Triatlon Klub eredményei

RÖVIDTÁV
Férfi szenior II.: 23. Varga Győző 2:57:23 óra
KÖZTÉPTÁV
Férfi szenior III.: 3. Lajszner Attila 5:09:52 óra
IRONMAN OB
Férfi szenior III.: 2. Katona Zsolt 10:55:08 óra
Férfi szenior IV.: 4. Lajszner Lajos 13:49:57 óra

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában