Labdarúgás

2023.09.21. 20:21

Gyöngyöshalász–Lőrinci: ki, kinek okoz meglepetést?

Erős játékosállománnyal rendelkező és jó formában lévő csapatok csapnak össze a Gyöngyöshalász–Lőrinci derbin a Heves vármegyei I. osztályú bajnokság 5. fordulójában.

Bódi Csaba

A várható kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat, 16.00:

GYÖNGYÖSHALÁSZ (1.)–LŐRINCI (2.) 
Gyöngyöshalász. V.: Moldván István (Kovács II. G., Kányási – Pest vármegyeiek).

– Jó rajtot vettünk és szeretnénk tartani ezt a formát, noha kisebb-nagyobb gondokkal küszködünk – bocsátotta előre a halásziak edzője, Labancz Róbert. 

– Nehéz feladat előtt, mert a mezőny egyik legjobb keretével rendelkező csapat lesz az ellenfelünk. A döntő tényezőt minden bizonnyal az jelenti majd, hogy melyik gárda sáfárkodik jobban a helyzeteivel. Az eddigiekben nálunk ezzel nem volt probléma és most is arra törekszünk, hogy minél több gólszerzései lehetőséget alakítsunk ki. Ezzel együtt arra számítok, hogy mindkét csapat jól lezárja majd a területeket, így aligha várható sok gól.

Az éllovas Gyöngyöshalász négy mérkőzésen szerzett 10 ponttal áll az élen, míg a Lőrinci eddig három meccset játszott, és mindhármat megnyerte.

– Mindenhová, így Halászra is győzni megyünk – szögezte le az LVSC edzője, Gulyka Zsolt. – Igaz, nem dőlnénk kardba, ha ezúttal csak a döntetlen sikerülne. Augusztus eleje óta hét tétmérkőzésen szerepeltünk és hat győzelem mellett csupán egyszer maradtunk alul, mégpedig az NB III.-as Cigánd ellen. Nagyon jó szellemben, rengeteg passzal, támadó futballt bemutatva játsszuk azt, amit az edzéseken gyakorolunk. 

A hazaiak erősségeit ismerjük, meglepetés nemigen érhet bennünket, miközben mi magunk tartogatunk olyat, ami váratlan lehet a házigazdáknak. 

Nem ezek közé tartozik, hogy meghatározó embereink közül sajnos Simon Mátyás és Ács Ádám sérüléssel bajlódik, mindkettejük játéka kérdéses.

MAKLÁR (6.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (5.)
Maklár, Adler Sándor Sporttelep. V.: Molnár Dániel (Mencsik, Rézműves).
A makláriak mellett nemcsak a hazai pálya előnye szól, hanem az elmúlt meccseken mutatott teljesítmény is. Persze a vendéglátók közel sem mehetnek biztosra, mert a gyöngyösiek képesek a meglepetésre.

BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (10.)–EGER SE II. (12.)
Bélapátfalva. V.: Májer Konrád (Debreczeni K., Juhász B.).
Bár egy héttel ezelőtt a bélapátfalviak 6–3-as vereséget szenvedtek, otthon nekik az áll a zászló az ötödik alkalommal is vendégségbe utazó egriekkel szemben.

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

PETŐFIBÁNYA (11.)–HERÉD (8.)
Petőfibánya. V.: Németh Szabolcs (Németh M., Juhász S.).
A petőfibányaiak hazai pályán 16 év múltán játszanak újra vármegyei I. osztályú mérkőzést. A közelből érkező Heréddel szemben ez külön ösztönzőleg hathat a Bányász SK futballistáira, akiknek újonckénti első győzelme még várat magára ebben a mezőnyben.

EGERSZALÓK (7.)–MARSHALL ASE (4.)
Egerszalók. V.: Pádár Szabolcs (Forgó, Derda N.).
Erőviszonyok tekintetében a kiegyenlítettség a jellemző a két gárdát illetően, amiből az (is) következik, hogy apróságok dönthetik el a pontok sorsát. Az andornakiak eddig még csak két meccset játszottak, mindkettőt megnyerték. 

Szombat, 18.00:

HEVESTHERM-HEVESI LSC (9.)–BESENYŐTELEK (13.)
Heves. V.: Szigetvári Zsolt (Szigetvári M., Törtei).
A villanyfényes párharc favoritja a Heves, amely gárdának az iksz is csalódás lenne.

Szabadnapos: Füzesabonyi SC-Erőss út (3.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában