Labdarúgás

2023.09.20. 18:07

Gyöngyösi AK: villámrajt Pócs mesterrel az öregfiúk között

Két mérkőzésen szerzett két győzelemmel indította a 2023/24-es Heves Vármegyei Öregfiúk Bajnokságot a mezőnyben újonc Gyöngyösi AK csapata.

Bódi Csaba

A Gyöngyösi AK csapata Pócs Tamás (balról) vezetésével szerepel a küzdelemsorozatban

Forrás: GYAK

 – A csapat szervezésével és nevezésével az volt a célunk, hogy szerettük volna a pálya, egyszersmind a klub közelébe visszacsalogatni egykori labdarúgónkat, akik itt nevelkedtek, itt játszottak valamikor – magyarázta az egylet honlapjának a Gyöngyösi AK elnöke, Kozma Zsolt. 

– Az elnökség támogatta a kezdeményezést és felkérésünkre a klub ikonikus alakja, Szilágyi Norbert Juhász Krisztián segítségével összehozta a keretet. A hozzávetőleg 50 megkeresett játékosból nagyjából 25 mondott igent, akik valamilyen szinten még aktívak, illetve vállalják, hogy öregfiúk szinten képviselik a Gyöngyösi Atlétikai Klubot. Edzőnek Pócs Tamást sikerült megnyernünk, technikai vezetőként Lukács György tevékenykedik.

A mátraaljai zöld-fehéreknek a bajnoki rajtot kompolti fellépés jelentette. A Tarnamente SSZE elleni találkozón 2–0-ra győztek a vendégek. Három nappal később újabb idegenbeli fellépés és újabb siker következett. A salgótarjáni vendégjáték során noha Forgó Péter a nógrádiaknak szerzett vezetést, Makói Ádám duplája három pontot jelentett a látogatóknak. 

Ők már játszottak

A lejátszott két meccsen a GYAK színeiben Bozsik Gábor (kapus), Szilágyi Norbert, Juhász Gábor, Márkus Balázs, Tóth Szilveszter, Lehotai Ákos, Nagy Gábor, Kovics Tamás, Juhász Krisztián, Bartha Péter, Tűzkő József, Molnár Gábor, Simonyák Krisztián, Makói Ádám, Dely Gábor, Mikola Gergő, Palásti Krisztián, dr. Varga Zsolt és Szekrényes Ákos szerepelt.

A  2023/24-es Heves Vármegyei Öregfiúk Bajnokságot négy csapat alkotja. Jelen állás szerint a GYAK vezeti a tabellát két mérkőzésen szerzett hat ponttal. A Salgótarjáni VSE együttese is két találkozót hagyott maga mögött, amelyeken egy sikert aratott a gárda. A Tarnamente SSZE alakulata eddigi mindkét összecsapásán alulmaradt, míg a Hevestherm-Hevesi LSC együttese szeptember 28-án kezdi a pontvadászatot.

A bajnokság állása

1. Gyöngyösi AK 2 2 – – 4–1 6
2. Salgótarjáni VSE 2 1 – 1 6–5 3
3. Hevesi LSC – – – – 0–0 0
4. Tarnamente 2 – – 2 3–7 0
5. Nagyréde SC-Detki Seniorok kizárva

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában