Duatlon

2023.09.26. 07:30

Két hétvége alatt két bajnoki cím az egri Katona-Mező Ildikónak

A Katona család tagjai legutóbb Ajkán bizonyították elszántságukat és magas szintű felkészültségüket, ami érmekben mutatkozott meg.

Bódi Csaba

Katona-Mező Ildikó (balról a harmadik) már megszokta a dobogós magaslatot

Forrás: Egri Futó és Triatlon Klub

Az Ajkán rendezett rövidtávú országos bajnokság és utánpótlás ranglista versenyen az időjárás nem fogadta kegyeibe a mintegy közel 500 indulót. Végig esőben, hideg körülmények között kellett helytállni  a nevezőknek. A rövidtávú ob-futamra a szél is felerősödött a szakadó esőben, ami tovább nehezítette a versenyzők helyzetét a kerékpározás közben. A 10 kilométer futást 40 kilométer bringázás, majd pedig 5 kilométer futás követte. 

Az Egri Futó és Triatlon Klub színeiben szereplő Katona-Mező Ildikó a szenior II.-es mezőnyben ált rajthoz, ahol – a múlt héten szerzett terep duatlon bajnoki címe után – 2:30:34 órás idővel magyar bajnoki címet szerzett rövidtávon is, míg abszolútban 11. helyen zárt.

Férje, Katona Zsolt a szenior III.-as kategória 3. helyén ért célba 2:13:20 óra múltán. Érdekesség, hogy Kindl Gábor mellé állhatott a dobogóra, aki a Magyar Triatlon Szövetség elnökeként indult az ob-n. Rab Imre a sprint távon (5 kilométer, 20 kilométer, 2,5 kilométer) 1:19:32 óra alatt teljesítve a távot a szenior I.-es kategóriában elért 5. hellyel gyarapította ranglista-pontjai számát. 

Katona Zsolt (jobbra) bronzérmet szerzett a szenior III.-as kategóriában
Forrás: Egri Futó és Triatlon Klub

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában