Labdarúgás

2023.09.28. 20:25

Maklári lendület kontra egri pechszéria

Villanyfényes mérkőzésen fogadja egri ellenfelét a Maklár SE csapata a vármegyei I. osztályú bajnokság 6. fordulójában, bízva abban, hogy az eddigi lendület nem törik meg.

Bódi Csaba

A várható kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat, 18.30:

MAKLÁR (6.)–EGER SE II. (11.)
Maklár, Adler Sándor Sporttelep. V.: Nagy Péter (Dajkó, Gergely).

– Szemlélet- és játékstílus- váltáson megy keresztül a csapatunk úgy, hogy a fejlődés folyamatos, de még csak az út közepén járunk – közölte a makláriak edzője, Sipos Lajos, aki Csomós Jánossal együtt felel a csapat szakmai munkájáért. 

– Tisztában vagyunk vele, hogy lesznek hullámvölgyek, de az irány jó, ezt szeretnénk folytatni. A tehetséges egriek ellen lendületes mérkőzésre számítok, ahol ugyanúgy dominálni akarunk a játékban, mint azt tettük eddig, törekedve arra, hogy minél jobban kiszolgáljuk a közönségünket.

A makláriak a lejátszott négy bajnoki mérkőzésük közül csak az elsőt veszítették el Heréden, 1–0-ra. Utána ikszeltek a Füzesabonnyal (2–2), majd 4–1-re győztek Besenyőtelken, legutóbb pedig otthon az Energia SC-t verték (2–0).

Az őszi 12 mérkőzésből az első tízet idegenben játszó Eger SE II. ebben az szezonban még nem nyert, a meglévő két pont Egerszalókon (1–1) és Bélapátfalván (2–2) jött össze. A hozzáállással és a játékkal nincs gond, de más téren akad probléma...

– Hétről hétre olyan teljesítményt nyújtunk, amit az ellenfelek is elismernek, ám – részben a rutintalanságból adódóan – a nagyon gyenge helyzetkihasználás miatt nem szaporodnak a pontjaink – mondta az egriek edzője, Kaszás Norbert, aki Gyetván Krisztiánnal irányítja az egrieket. 

– Nem is kérdés, hogy ezen kell változtatni, bízva abban, hogy előbb-utóbb fordul a kocka és megszakad ez a pechsorozat. 

Szombat, 16.00:

GYÖNGYÖSHALÁSZ (1.)–EGERSZALÓK (9.)
Gyöngyöshalász. V.: Mencsik László (Rézműves, Tamasi).
Ötödik hazai meccsére készül az éllovas, amellyel szemben az egerszalókiak vélhetően már a pontszerzéssel is elégedettek lennének.

LŐRINCI (2.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (10.) 
Selyp, Lőrinci Sporttelep. V.: Szigetvári Zsolt (dr. Kincses, Király).
A lőrinciek aligha engedhetnek meg maguknak botlást a tőlük szerényebb lehetőségekkel rendelkező bélapátiak ellen. Már a döntetlen is nagy meglepetést jelentene.

ENERGIA SC GYÖNGYÖS (8.)–HEVESTHERM-HEVESI LSC (4.) 
Gyöngyös, Sport út. V.: dr. Lendvai Gábor (Csathó Zs., Nagy F.).
A tabellán csupán egy pont a különbség a csapatok között, ahogy játékerő tekintetében sincs sok különbség. Szintén tény, hogy mindkét csapat otthon eredményesebb, ez alapján pedig a gyöngyösiek felé billenhet a mérleg nyelve.

FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (3.)–PETŐFIBÁNYA (12.)
Füzesabony. V.: Várallyay Miklós (Pádár, Juhász B.).
Az FSC részéről nem kérdés: az újonccal szemben kizárólag a győzelem fogadható el.

HERÉD (7.)–MARSHALL ASE (5.)
Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Aszódi Csaba (Molnár A., dr. Krózser – Pest vármegyeiek). 
Azonos pontszám, kiegyenlített erőviszonyok. Innen nézve a döntetlen tűnik a legvalószínűbbnek.

Szabadnapos: Besenyőtelek SC (13.). 

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában