Atlétika

2023.09.29. 13:58

Méltán lehet példakép a Kemény iskola vb-résztvevő vendége

A 2024-es párizsi olimpiai részvétel lebeg Szeles Bálint szemei előtt. Az Egri VSI gátfutója világbajnoki szerepléssel ékesített idei évéről, több mint 100 aranyérméről, sőt lyukas futócipőjéről is beszélt a Kemény Ferenc Sportiskola Általános Iskolában tartott élménybeszámolón.

Bódi Csaba

Kékesi László, Fejes Péter, Szeles Bálint és Petrovai József

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Tehetség, szorgalom, alázat. Ha ez a három tényező megvan, jó esély kínálkozik arra, hogy egy fiatal sokra vigye a sportban. Ezen túlmenően azt is fontos tudni, hogy minden fejben dől el, és Bálint nagyon tud összpontosítani. Bátran mondhatom, hogy igazi példaképként szolgál – jellemezte tanítványát Petrovai József. 

A sportiskolások számára talán nem hangoztak idegenül e szavak, Szeles Bálint meg különösen otthonosan mozgott a Kékesi László igazgatta intézmény tornatermében, lévén, hogy korábban az iskola diákjaként szerzett sok dicsőséget. Fejes Péter testnevelő a Magyar Diáksport Napja alkalmából tartott esemény házigazdájaként és a 24 éves sprinter nevelőedzőjeként idézte fel hajdani tanítványa kezdő lépéseit és eredményeit. 

Az idei budapesti világbajnokságon 110 méteres gátfutásban 13.77 másodperces idővel célba ért, többszörös országos bajnok az első, aki egri klub (jelesül az Egri Városi Sportiskola) versenyzőjeként szerepelt vb-n. Az augusztusi eseményen a Nemzeti Atlétikai Központ nézőteréről a Kemény suli fiataljai is szurkoltak neki, olyan élménnyel gazdagítva a sprintert és önmagukat, ami örökké emlékezetes marad. 

Az immár sportközgazdász diplomával rendelkező Szeles Bálint a gyerekek kérdéseire válaszolva többek között beszélt futam közben kilyukadt légtalpas szöges cipőjéről, több mint 100 aranyérméről, no meg elérendő célként a 2024-es párizsi olimpiáról. Az iskola vezetése és diákjai emlékplakettel kedveskedtek neki, majd szelfizés és dedikálás zárta a nem szokványos, de tanulságos tanórát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában