Lovassport

2023.10.15. 18:06

Heves vármegyei díjlovasok sikerei a Championátuson

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Nemzeti Lovardában a magyar országos bajnokságot a Championátust, melyre az ország öt régiójából minősülhetnek a lovasok. A díjlovagló szakág különböző nehézségi szintekre épülő versenysorozatán szép számmal képviselték lovasok vármegyénket, majd állhattak dobogón saját kategóriájukban.

Heol.hu

Bajnokok a dobogón: Borzáné Sári Enikő, Farkas Luca, Fülöp Kristóf

Forrás: Beküldött fotó

A Fiatal Lovak Championátusán a 6 éves lovak kategóriájában az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad ménesmestere Mikó Tamás és Conversano XXVIII-37 párosa állhatott a dobogó legfelső fokán bizonyítva ezzel, hogy a lipicai fajta ebben a szakágban is megállja a helyét. A dobogó harmadik fokát Gál Szonja foglalta el Roven Gidrán-3 (Andró) nevű lovával.

Díjlovagló championátus
Mikó Tamás és Conversano XXVIII-37 lipicai mén, 6 éves fiatal díjló champion
Forrás: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad/Beküldött fotó

Fülöp Kristóf és Gamora az alapfokú „A” kategória felnőtt bajnoki címét hozhatták el. Gamora fiatal 5 éves kora és ismeretlen származása ellenére, tulajdonosa reményeit felülmúlva teljesített és állta meg a helyét a bajnokságban.

A már középosztályú feladatnak számító „MA” kategóriában Farkas Luca és Aranykapu Ravija is dobogóra állhatott a bronzéremért.

Az egyéni kategóriák mellett csapatbajnokságot is hirdettek, ahol szintén dobogós helyet (III. helyezett) foglalhatott el az Agria Dressage LSE csapata. Edzőjük Borzáné Sári Enikő és tanítványai mindezek mellett egyéni kategóriákban is szépen szerepeltek. „MB” kategória felnőtt bajnoka Borzáné Sári Enikő és Dongó, „E” kategória II. helyezettje Zelei Zente és Nadine, „L” kategória ifjúsági bajnoka Magda Léna Sára és French Kiss lett.

Díjlovagló championátus
Fülöp Kristóf és Gamora az A4-es programban 70%-os lovaglással
Forrás: Kovács Petronella Photography/petronelllafoto.com

A sikerek és eredmények mellé érdemes megemlíteni, hogy legtöbb lovasunk a régióból saját képzésű és belovaglású lóval méretteti meg magát az év folyamán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában