Kézilabda

2023.10.13. 15:18

Az Eger–Gyöngyös derbin a szurkolóktól is sokat várnak

2022. május 7. után újra Heves vármegyei rangadót rendeznek a férfi NB I.-ben. A sportág élvonalába egy év másodosztályú kitérőt követően visszatérő QHB-Eger a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatát fogadja a Kemény Ferenc Sportcsarnokba.

Sike Károly

A nyári felkészülés során Egerben vereséget szenvedtek a gyöngyösiek

Forrás: Lénárt Márton/ Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 6. fordulójának mérkőzése:

QHB-EGER (10.)–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (9.)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Nagy F., Túróczy J.
Várakozáson felül teljesít az NB I.-ben az újonc QHB-Eger együttese, amely öt fordulót követően négy ponttal áll a tabella tizedik helyén. A bajnokság nyitányán az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott Balatonfüredet győzték le Tóth Károlyék, majd az egyik közvetlen riválisnak számító PLER-Budapest vendégeként duplázták meg addigi pontjaik számát. A Csurgó, Tatabánya, Telekom Veszprém hármassal szemben nem termett babér.
A Gyöngyös elleni vármegyei rangadó kapcsán az egriek edzője, Tóth Edmond úgy fogalmazott: sokkal jobb, élvezetesebb meccsre van kilátás, mint legutóbb a Veszprémmel szemben. A címvédő elleni találkozó alkalmával  a nézők megcsodálhaták a világsztárok előadását, de szombaton már késhegyre menő csata várható.
– A Gyöngyös jó erőkből álló együttes, amelyet nagyon nehéz legyőzni – kezdte a szakember. – Arra törekszünk, hogy megtartsuk azokat az erényeket, amelyek az eddigi mérkőzéseken sikerre vezettek. Igazi rangadóra van kilátás, várhatóan telt ház előtt. 

Ezúttal is óriási szükség lesz az egri drukkerek támogatására, hiszen elévülhetetlen érdemük van abban, hogy a Kemény Ferenc Sportcsarnokot ismét igazi oroszlánbarlangként emlegetik.

 A fantasztikus közönség előtt a játékosok szívüket-lelküket kiteszik a pályára, küzdenek, hajtanak minden egyes labdáért. Ez kell ahhoz, hogy bő hatvan perc után emelt fővel jöhessünk le a pályáról. Hazai környezetben ezt tekintjük elvárásnak, s reméljük, hogy ez a hozzáállás az eredményességben is megmutatkozik.
A HE-DO B. Braun Gyöngyös öt mérkőzést követően az egriekhez hasonlóan négy ponttal rendelkezik, a tabellán csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a megyei riválist. A mátraaljai gárda eddigi két győzelmét a PLER-Budapest és a Komló ellen aratta. A Telekom Veszprém, a Szeged és az FTC igazolta a papírformát.

– Nem abból indulunk ki, hogy az Eger egy feljutó csapat, mert az első fordulókban tiszteletre méltó eredményeket értek el és tudjuk, hogy a legjobbunkat kell nyújtani a győzelem érdekében – fogalmazott a klub honlapján, a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs.

 – Vérbeli rangadóra számítok, hatalmas küzdelemre. Várhatóan szoros mérkőzést láthatnak majd a szurkolók, akik között remélem, sok lesz a gyöngyösi, hiszen számunkra ők jelentik a nyolcadik embert, az ő támogatásukra is nagy szükségünk lesz céljaink eléréséhez.

Az NB I.-es örökmérleg
Élvonalbeli csapatként, 17. alkalommal találkozik egymással bajnoki mérkőzésen az Eger és a Gyöngyös. Az örökmérleg a mátraaljaiaknak kedvez: Varsandán Milánék négy döntetlen mellett kilenc alkalommal győztek, míg az Eger neve mellett mindössze három siker szerepel. Az egriek legutóbb több mint hat éve, 2017 decemberében nyertek a Gyöngyös ellen (25–21), de pontot is 2020-ban szereztek utoljára (30–30).

A számok szerint

2015/2016-os szezon
Alapszakasz
B. Braun Gyöngyös–Eger SBS Eszterházy 23–22
Eger SBS Eszterházy–B. Braun Gyöngyös 19–23
Rájátszás a 7–14. helyért
B. Braun Gyöngyös–Eger SBS Eszterházy22–22
Eger SBS Eszterházy–B. Braun Gyöngyös 25–31
2016/17-es szezon
B. Braun Gyöngyös–Eger SBS Eszterházy 21–21
Eger SBS Eszterházy–B. Braun Gyöngyös 25–22
2017/18-as szezon
B. Braun Gyöngyös–Eger SBS Eszterházy 20–23
Eger SBS Eszterházy–B. Braun Gyöngyös 25–21
2018/19-es szezon
Gyöngyös–DVTK-Eger 33–30
DVTK-Eger–Gyöngyös 24–24
2019/20-as szezon
HE-DO B. Braun Gyöngyös–SBS-Eger 32–24
SBS-Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös 29–41
2020/21-es szezon
SBS-Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös 25–26
HE-DO B. Braun Gyöngyös–SBS-Eger 30–30
2021/22-es szezon
HE-DO B. Braun Gyöngyös–SBS-Eger 33–28
SBS-Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös 32–36

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában