Labdarúgás

2023.10.05. 14:24

Edzőként végzett Boros, Csala, Csomós, Kozsa, Oláh és Szeles is

A Heves-Nógrád vármegyei tanfolyamon elsajátított tudás birtokában 17 személy vehette át diplomáját Telkiben, ahol az MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot végzett labdarúgóedzők oklevélátadó ünnepségét tartották.

Bódi Csaba

A Heves-Nógrád megyei tanfolyamot elvégzett hallhatók egy csoportja

Forrás: heves.mlsz.hu

Az egri kurzuson megszerzett ismeretekel felvértezve Boros Ákos, Budveszel Benjamin Áhim, Csala Attila, Csomós Zsolt, Czink Roland, Dányi Tibor Bálint, Gréczi Péter, Kolláth Bálint, Kozsa Tibor, Oláh Tamás, Pozsár Zoltán, Szeles Attila Bendegúz, Szokács Dániel, Tari Raul, Tóbik Melánia, Papp János Krisztián és Sándor Béla fogadhatta a gratulációt.

A heves.mlsz.hu beszámolója szerint az MLSZ Felnőttképzési Intézete által indított Grassroots Alap tanfolyam célja olyan alapvető sportági, módszertani, pedagógiai és pszichológiai ismereteket átadása, melyekkel a jövő edzői képesek ideális sportolási lehetőségét teremteni az amatőr labdarúgás minden résztvevője számára megfelelő labdarúgó edzések és mérkőzések biztosításával. 

Fontos szempont továbbá, hogy a végzett hallgatók képesek legyenek pozitív tanulási környezet kialakításával a labdarúgás megszerettetésére, a sporton keresztüli nevelésre, a közösségformálásra, élmények biztosítására.

Az évente kétszer, 15–20 helyszínen indított tanfolyam iránt folyamatosan nagy az érdeklődés, a  felvételiken többszörös a túljelentkezés. 

Nem csoda tehát, hogy az ünnepségen az ország minden tájáról több mint 200 edző jelent meg, hogy átvehesse diplomáját a sikeresen elvégzett képzést követően.

Köszöntők 

Az átadón Gáncsos András, az MLSZ Grassroots Osztályának vezetője és Győrfi Péter, az OTP Bank Bozsik Intézményi Program felelőse – a tanfolyam két oktatója – köszöntötte az újdonsült edzőket, majd ezt követően került sor az oklevelek kiosztására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában