Harcművészet

2023.10.25. 21:00

Egri földharcmaraton 44 küzdő sportolóval

Két héttel a 18. Eger-kupa harcművészeti verseny előtt az 3. Open Mat Eger közös edzés kínált alkalmat a grappling művelőinek arra, hogy felmérjék, hol tartanak.

Bódi Csaba

A földharc kemény küzdelem, a bátrak csatája

Forrás: Szepesi Áron

– Azoknak hívtuk életre az eseményt, akik szeretik a földharcot – mondta a Sike András Birkózócsarnokban rendezett esemény főszervezője, Csörgő Tamás. – A 20x5 perces kihívás során 10 menet NoGi és 10 menet Gi volt terítéken. 

Nem versenykörülmények között nagyon ritka lehetőség más stílusokkal, idegen földesekkel gurulni. 

A legtöbbet az ember a saját csapattársaival küzd az edzéseken. Ez a rendezvény ezt a lehetőséget, illetve a klubbok, sportolók közötti kapcsolatépítés lehetőségét biztosítja. Úgy gondolom, mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, és jól elfáradtunk. A sorozatot továbbra is szeretnénk folytatni.

Debrecen, Miskolc, Budapest és Eger harcosai adtak egymásnak randevút 
Forrás: Molnár Pál

Öt klub tagjai küzdöttek egymással

A 44 földharcos öt klub képviseletében vállalta a próbatételt. Debrecenből az Alpha Wrest Fight Team, Miskolcról a Borsod Kempo SE, Budapestről a Wolfpack Dojo, Egerből az Adam Borics Fit & Fight Academy és a Bushido Kempo Akadémia harcosai teljesítették a kihívást.

Csörgő Tamás köszönetét fejezte ki mestereinek és csapatának, a Bushido Kempo Akadémia Egernek a szervezéshez nyújtott hátteret.

– Hálás vagyok Sztrancsik Balázs 3. danos mesteremnek a lebonyolításért, Molnár Pálnak és Szepesi Áronnak a szuper képekért, és mindenki másnak, aki segített. Gratulálok azoknak a harcosoknak, akik teljesítették a földharcmaratont.  Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek – tette hozzá Csörgő Tamás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában