Sporttörténelem

2023.10.19. 17:55

Szilágyi, Fábián és Szeles is sztorizott a 30 éves Egri Sportmúzeumban

Az alapító dr. Székely Ferenchez kapcsolódó sztorik felidézése, sportbeli emlékekre, történetekre való emlékezés adta a vázát az idén 30 éves Egri Sportmúzeum jubileumi rendezvényének.

Lázár Rita igazgató és Turay Zoltán moderátor

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Megyeháza udvarán található, egykori börtön épületében házigazdaként a 11 éve igazgatóként tevékenykedő Lázár Rita fogadta a meghívott vendégeket, akikből nem volt hiány, kezdve Biros Pétertől, Bíró Attilán, Kelemen Attilán, dr. Nagy Árpádon, dr. Halmos R. Péteren át Győr Béláig, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkáráig. 

Moderátorként Turay Zoltán Szilágyi Dorottya vízilabdázóval, Fábián Béla szenior úszóval és Szeles Bálint atlétával, valamit edzőjével, Petrovai Józseffel beszélgetett. Miként jelen voltak a tíz éve elhunyt gyöngyösi hegymászó, Kiss Péter szülei is.

Lázár Rita lapuknak elmondta: a jövőben  cselgáncs-relikviákkal bővül a gyűjtemény, miként szó van arról is, hogy az Egri Városi Sportiskola tagjai által szerzett érmek, kupák és serlegek egy része is az országosan egyedülálló, sok szempontból különleges múzeumban kap helyet, amely 1993. április 16-án nyitotta meg kapuit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában