Kézilabda

2023.10.05. 11:14

Telt ház előtt fogadja az Eger a Veszprémet

Két nappal az FTC-Green Collect legyőzését követően Egerben vendégszerepel a Telekom Veszprém együttese. A 27-szeres bajnok fellépésére az év egyik legjelentősebb eseményeként tekintenek a QHB-Eger háza táján.

Sike Károly

Pénteken ismét megtelik a Kemény Ferenc Sportcsarnok

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 5. fordulójának mérkőzése:

QHB-EGER (8.)–TELEKOM VESZPRÉM (1.)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, péntek, 18.00. V.: Hargitai G., Markó G.
A Balatonfüred és a PLER-Budapest legyőzéséért járó két pontot már senki nem veheti el az egriektől, akik alaposan rácáfolva a kétkedőkre négy fordulót követően újoncként a bajnoki tabella nyolcadik helyén állnak. A kiváló szezonkezdet alaposan megnövelte a csapat ázsióját, a mérkőzések iránti nagy érdeklődés a Telekom Veszprém ellen hatványozottan mutatkozik. Elővételben már a szerdai napon minden jegy elkelt Ligetvári Patrikék fellépésére.

– Tapasztaljuk, hogy hatalmas az érdeklődés a mérkőzés iránt, s nyilván tudjuk, ez nagyrészt a Telekomnak szól – jelentette ki az egriek edzője, Tóth Edmond.

 – Talán az elmúlt évek legjobb veszprémi csapata érkezik, világsztárok egész sora lép parkettre. Óriási a vendégek fölénye. Ennek ellenére szeretnénk méltó ellenfelek lenni, s minél nagyobb erőbedobásra késztetni a bakonyiakat.
Az egriek 22 éves balátlövője, Tóvizi Tamás azt is elmondta, a kéthetes bajnoki szünetben lehetőségük nyílt csapatprogramokon erősíteni az egységet.

– A héten már újra előkerültek a taktikai elemek, amelyeket szeretnénk tovább csiszolni. Küzdeni, hajtani fogunk a Veszprém ellen, hogy minél jobban kiszolgáljuk a közönséget – fogalmazott.

Az edzőként Momir Ilics vezette Telekom Veszprém öt mérkőzésen aratott öt győzelemmel vezeti az NB I. tabelláját, legutóbb szerdán az FTC-Green Collect csapatát 45–34-re győzték el Hugo Descaték. A Bajnokok Ligája B-csoportjában a spanyol Barca és a dán GOG csapata mögött két győzelemmel és egy vereséggel áll a bakonyi gárda. Kentin Mahé és társai legközelebb jövő szerdán a portugál Porto csapatát fogadják a Veszprém Arénában.

Hebo még vár
A QHB-Eger múlt héten szerződtetett 31 éves angolai válogatott balátlövője, Romé Antonio Hebo ugyan már bekapcsolódott a közös munkába, de a bemutatkozására vélhetően még várni kell. Tóth Edmond úgy fogalmazott: valószínűbb, hogy az október 14-én esedékes HE-DO B. Braun Gyöngyös elleni megyei rangadón láthatja először a pályán az egri közönség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában