Küzdősport

2023.11.15. 17:48

17. Eger-kupa: 200 fölötti mezőny küzdött a körcsarnokban

A házigazda Bushido Kempo Akadémia végzett az összesített éremtáblázat élén a 17. Eger-kupa nyílt, ifjúsági, junior és felnőtt harcművészeti versenyen.

Bódi Csaba

„Légicsatákból" is akadt bőven a verseny során

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A 42 klub 217 versenyzőjét felvonultató viadalon 23 indulóval a Bushido Kempo Akadémia adta a legtöbb pástra lépőt. Eközben jelentős létszámban érkeznek a szlovákiai Bősről, továbbá Miskolcról, Debrecenből és Gyöngyösről. Az ifjúságiaktól a veteránokig széles volt a korosztályi paletta a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. 

A nyolc versenyszámot (technikai versenyszámok, A-viadal, pusztakezes küzdelem, B-viadal, Gi földharc, Gi Open, NoGi földharc, NoGi Open) tartalmazó viadal a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség és a Magyarországi Kempo Szervezetek Sportági Szövetsége hivatalos válogatott pontszerző versenyének számított. Noha a győzelem-vereség mutatóban Alba Kempo Team végzett az első helyen, az összesített éremtáblázatot a házigazdák nyerték.  

– Versenyzőink közül Gulyás László indult a A-full küzdelmi számban, amelyet az első menetben technikai K. O.-val megnyert – mondta a 17. Eger-kupa egyik szervezője, Sztrancsik Balázs. 

– Kiemelést érdemel továbbá az egész nap során egyenletes teljesítményt nyújtott Plahy Gerda, ahogy összességében mindenki odatette magát. Többen léptek tatamira a kezdő kategóriában is. Úgy vélem, jó verseny volt az idei is, évről-évre akadtak visszatérő nem kempós nevezők, akik szeretnek részt venni az egri rendezvényen. Fontos megemlíteni a bírói munkát is, az ítészek nagy odafigyelést igénylő, hosszú napot zártak, ahol jelentős számban pártatlan döntések születtek, amit jelez a visszatérő versenyzők száma.

A versenyt támogatták: USB Energy Drink, Bau-Systeme 92 Kft., Fenstherm Kontakt, Nutriversum, Respect Fight, Dj Jones, KerKompSzolg Kft., Egri Városi Sportiskola, SZ+ZS Team

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában