Vízilabda

2023.11.20. 19:51

A Tigra-ZF-Eger három játékost ad a női válogatott 23 fős keretébe

Két mezőnyjátékos és egy kapus kapott meghívott a dr. Sike József vezette egri együttesből a legjobbak közé.

Bódi Csaba

Parkes Rebecca (középen) is nemzeti csapattal kezdheti a felkészülést

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női válogatott társkapitányaként Mihók Attila és Cseh Sándor 23 pólóst hívott meg a januári Európa-bajnokságra, valamint a februári világbajnokságra készülő bő keretébe. 

A Tigra-ZF-Eger gárdájából a hálóőr, Torma Luca, továbbá mezőnyjátékosként Szilágyi Dorottya és Parkes Rebecca szerepel a nemzeti együttes állományában, amely jövő keddtől kezdi meg a felkészülést az Eindhovenben sorra kerülő kontinensviadalra.

Az Eb-re, majd a dohai világbajnokságra egyformán 15 játékos nevezhető. A válogatott jelen állás szerint december közepén vív két felkészülési mérkőzést Kína ellen hazai medencében, majd a két ünnep között jó eséllyel Spanyolországban edzőtáborozik.

A magyar női válogatottnak még nincs olimpiai kvótája, ezt legközelebb a január 5. és 13. között sorra kerülő Európa-bajnokságon szerezheti meg azzal, ha a két, már biztos párizsi résztvevőt, a spanyol és a holland csapatot leszámítva a legjobb lesz.

A női válogatott felkészülési kerete

Kapusok: Maczkó Lilla (Dunaújváros), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torma Luca (Eger)
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (CN Mataro), Kuna Szonja (FTC), Kurucz-Gurisatti Gréta (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Mészáros-Farkas Kata (BVSC), Peresztegi Nagy Kinga (UVSE), Parkes Rebecca (Eger), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (FTC), Varró Eszter (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában