Labdarúgás

2023.11.28. 19:44

Eger SE: páros kezdőrúgás Bodolai Istvánnal és Kiss Gyulával

A kapus, Bodolai István és a csatár, Kiss Gyula kezdőrúgása olyan lendületet adott az Eger SE-nek, hogy az NB III.-as gárda az éllovas Putnok után a második Cigándot is legyőzte (4–1).

Bódi Csaba

Bodolai István (balról a második) és Kiss Gyula a játékvezetői trió társaságában vonult a pályára

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Pályafutásom minden szép sikere Egerhez köt, tíz évet húztam le a klubnál, talán mondhatom, hogy kapusként a legtöbb meccset játszottam és a legtöbb NB I.-es mérkőzésen védtem az ESE színeiben – mondta a 67 éves Bodolai István, aki az élvonalban 47 összecsapáson szerepelt a piros-kékeknél. – Főleg a Csank-korszakban értünk el emlékezetes eredményeket azontúl, hogy akkor megtanultuk a keménységet. Élénken él bennem a Videoton idegenbeli 1–0-s legyőzése, ahol éppen Kiss Gyula góljával nyertünk

.Bodolai nevével 1983 és 1993 között kezdődött az egri összeállítás, majd Besenyőtelken folytatta pályafutását, és egészen 55 éves koráig védett. Utána edzősködött és bíráskodott, de ma már csak nézőként van köze a futballhoz. A kezdőrúgás mellé ezúttal ajándék is járt a meghívottaknak.
Kiss Gyula az 1983 és 1987 közötti időszakban 55 NB I.-es találkozón húzta magára az Eger SE mezét.

– Nagyon jólesik, hogy Egerben gondolnak rám, és hívnak, így történt ez három évvel ezelőtt a Fodor Bandi-emléktorna kapcsán, amiért Szabó András „Zsuzsinak” jár a köszönet, most pedig az Eger Labdarúgó Sport Kft. operatív igazgatója, Béres Mihály keresett meg – fogalmazott a Mátraszőlősön élő, 65 esztendős egykori támadó. 

– A mai napig a futball a mindenem, a BL-meccseket nagyon szeretem, miközben a magyarokat is megnézem, de ezek nem kötnek le annyira. Focizni már nem tudok, mert mindkét csípőmben protézist hordok, ezért is kellett hazajönnöm Németországból, ahol 22 évig dolgoztam. Amúgy, belsőleg kiválóan vagyok, a „csapágyak” cseppet kimentek, ám ez elviselhető.

Előzőleg Méhesi Ferencet, Zsidai Józsefet és Smuczer Istvánt hívta meg a klub a kezdőrúgás elvégzésére. Ahogy Bodolai és Kiss, úgy az előbbi három játékos is örömmel vette a megkeresést. A kezdeményezés tavasszal folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában