Labdarúgás

2023.11.19. 10:07

Eger SE: hajdan a megye csapata voltunk, mondta a hatvanas kezdőrúgó

Folytatódott az Eger Labdarúgó Sport Kft. kezdeményezése, amelynek keretében a klub egykori labdarúgóit kérik fel a kezdőrúgás elvégzésére.

Bódi Csaba

Smuczer István portréja is kikerült a klubépület falára

Forrás: Bódi Csaba/ Heves Megyei Hírlap

A Putnok FC elleni mérkőzés előtt Smuczer István vehetett át ajándékot (örökbérletet, keretezett képet, dedikált labdát és egy üveg bort), illetve indíthatta útjára a labdát. A 60. születésnapját idén ünnepelt középpályás 1981 és 1991 között szerepelt az Eger SE-ben, melynek színeiben 39 NB I.-es és több száz NB II.-es mérkőzésen lépett pályára. Az ESE képviseletében Béres Mihály operatív igazgató köszöntötte a futballistát, akinek kezdőrúgása után nem akármilyen győzelmet arattak a hazaiak, tekintve, hogy ebben az idényben először nekik sikerült kétvállra fektetni a listavezető borsodiakat (1–0).

Béres Mihály és Smuczer István
Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

– Nagyon köszönöm, hogy gondolt rám a klubvezetés, rendkívül jól esett a megkeresés és szívesen jöttem a meccsre – mondta Smuczer István.

– A jelenlegi csapat eredményeit figyelemmel követem, bár az is igaz, hogy személyesen csak ritkán látogatok ki a stadionba. Az egykori csapattársakkal történő nosztalgiázás során gyakran szóba kerül, hogy anno mennyire más volt minden és hogy azóta sokat változott a világ. A mi időkben elsősorban a helyi erőkre, a saját utánpótlásra támaszkodva működött az egyesület. Jött játékos Novajról (Fegyverneki János), Nagyvisnyóról (Szert Gyula), Maklárról (Vojtekovszki Csaba), míg jómagam Egerszalókról származok, hogy csak néhány nevet említsek. Ezzel csak arra célzok, hogy jobban a megye csapata volt az ESE, mert a kötődés sokkal nagyobb erővel bírt. Ez persze a múlt, ma már más szelek fújnak.

A DVTK II. elleni összecsapás előtt Méhesi Ferenc indította útjára a labdát és az idei utolsó bajnoki mérkőzésen, a november 26-i Cigánddal szembeni évzárón is láthat majd a közönség kezdőrúgást elvégző egykori egri labdarúgót. Hogy ki lesz az? Egyelőre titok, ám Smuczer István magasra tette a lécet...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában