Labdarúgás

2023.11.22. 10:27

FC Hatvan: elhunyt a női szakág jelentős segítője

Hosszan tartó súlyos betegség után, életének 61. évében elhunyt dr. Dénes András sportújságíró, sportvezető, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) női szakágának korábbi vezetője.

Heol.hu

Dr. Dénes András

Forrás: budapest.mlsz.hu

Dénes András 1963. február 8-án született, sportújságíróként ismerhették meg a nevét a sportrajongók, később sportvezetőként is tevékenykedett, dolgozott többek között a Videoton férfi futballcsapatának sajtófőnökeként, majd a női szakág vezetőjeként a Magyar Labdarúgó-szövetségben – szerepel az MLSZ Budapesti Igazgatóságának honlapján. 

Kiemelkedő kiadványok szerzője volt, köztük a női labdarúgás történetéről készült, a szakág hazai történelmét feldolgozó „Magyar női futball – A bajnokságok”, melyet a magyar női válogatott históriáját összegző kötet követett. 

Dénes András szívügyének tekintette a női futballt, élete utolsó éveit a magyar női labdarúgás fejlődésének szentelte, újságíróként egészen haláláig tevékenykedett az MLSZ-nél.

A női futball terén az FC Hatvannál is jelentős mértékben segítette a klubnál zajló munkát. Nevéhez fűződik az egylet 2019-es évzáróján bemutatott, első alkalommal kiadott évkönyve.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában