Kispályás foci

2023.11.10. 18:02

Minifoci, maxi siker Gyöngyösön futballozókkal

Nehezen felülmúlható élmények párosultak a világbajnoki bronzéremhez Csoszánszki Dávidnak az Egyesült Arab Emírségekben. Az Energia SC Gyöngyös nagypályás csapatának és futsalgárdájának játékosa szerint a magyar minifutball-válogatottnak sikerült meghálálni a bizalmat.

Bódi Csaba

Csoszánszki Dávidnak „ízlett" a bronz

Forrás: Csoszánszki Dávid/facebook

– Úgy érzem, hogy mindenkinek sikerült bizonyítani és meghálálni a bizalmat, amit Nagy Lajos szövetségi kapitánytól kaptunk. Nagyon jó, csupa nagybetűs csapatot rakott össze a szakvezető, kiváló közösséget alkotva tudtunk rendkívül szép eredményt elérni – válaszolta Csoszánszki Dávid. 

A 33 éves futballista saját teljesítményét illetően úgy fogalmazott, hogy nem elégedett, mert egy sportoló sosem lehet az.  Arra a kérdésre, hogy melyik volt a legjobb meccse és mi jelentette számára a minifutball-vb legemlékezetesebb pillanatát, így felelt.

A magyar remények sokáig éltek 
Forrás:  Minifutball Szövetség

– Egyetlen történést nehéz kiemelni, mert az utazás, a rendezés és az egész miliő csodálatos volt. Leírhatatlan élményt jelentett, amikor a világbajnoki érmet a nyakunkba akasztották.

A magyar válogatott a csoportmérkőzések során Portugália (1–0), Líbia (2–1) és Szerbia (1–0) csapatán át jutott tovább. Utána Egyiptom (3–0), és Szlovákia (1–0) következett, majd az elődöntőben elszenvedett Románia elleni vereséget (0–3) az Azerbajdzsánnal szembeni győztes bronzmérkőzés (3–1) zárta.

Kiválóan a kapuban

A Rász el-Haima városában vb-bronzérmet nyert, 13 fős magyar válogatott kapuját az Energia SC NB II.-es futsal­csapatának jászapáti illetőségű hálóőre, Tajti Bence védte, aki korábban a Hevesi LSC, az FC Hatvan és az Eger SE játékosa volt, jelenleg pedig a Tiszafüredi VSE „egyese”.

Tajti Bence is sokat tett a bronzéremért
Forrás: Tajti Bence/facebook

– Nehéz csoportba kerültünk, tudtuk, hogy nagyon senki sem hibázhat, ám mindenki maximálisan végrehajtotta a rábízott feladatot. Szerettünk volna minél előrébb végezni és mivel a legutóbbi világbajnoksághoz képest javítottunk a helyezésen, ez mindannyiunk számára nagy örömet jelentett. 

Képesek voltunk meghálálni azt a bizalmat, törődést és a rengeteg munkát, amit a stáb beletett a háttérbe, hogy nekünk valóban csak a focira kelljen összpontosítanunk. Innen is hatalmas hála és köszönet jár ezért mindenkinek – összegzett Csoszánszki Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában