Labdarúgás

2023.11.16. 15:47

Topderbi Füzesabonyban az andornaktályaiak „előmeccsével”

A 13. játéknap jelenti az őszi utolsó fordulót a Heves vármegyei I. osztályban, ahol a bepótolandó mérkőzésekkel együtt azonban csak a jövő hétvégén zárul az idény. A mostani szombat, és úgy egyébként a szezon egyik topmeccsét a lőrinciek füzesabonyi vendégjátéka jelenti.

Bódi Csaba

A várható kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat, 13.00:

FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (2.)–LŐRINCI (3.)

Füzesabony. V.: Harnos Csaba (Lovas, Csathó).

– Hazai pályán, igazi csapatként működve kell összpontosítva és nagy szívvel játszani – adta ki a vezényszót a füzesabonyiak edzője, Bódis Barna. – Fontos mérkőzés előtt állunk, azonban nem csupán ebből a találkozóból áll a bajnokság. Ezzel együtt mivel ez következik, ezt kell minél eredményesebben lehoznunk.

Az FSC ötös győzelmi sorozattal fogadja egyik legfőbb riválisát úgy, hogy 23 lőtt gól ellenében mindössze háromszor vették be az abonyiak kapuját az ellenfelek. Az őszi összkép azonban ettől árnyaltabb, ugyanis korábban Andornaktályán 2–0-ra kikaptak a sárga-kékek, Gyöngyöshalászon és Makláron pedig 2–2-es döntetlennel zártak. A második helyen álló gárda állománya erős, és az LVSC ellen egyedül a betegséggel küzdő Csomós Zsolt hiányzik.

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

– Nagyon sok jó játékos alkotja a keretünket, a legfőbb kérdést általában az jelenti, hogy mindig a lehető legjobb formában lévő és adott célnak leginkább megfelelő tizenegyet küldjük pályára. Most is erre törekszünk – emelte ki Bódis Barna.

A lőrinciek veretlenül érkeznek a rangadóra azok után, hogy nemcsak a hazai játéktérben hagyott mély nyomokat a herédiekkel szembeni múlt szombati iksz (1–1), hanem a csapatban is.

Emiatt aztán az eltiltott Gál Szabolcs biztosan nem léphet pályára, de Ács Ádám, Hegedűs Norbert, Tari János és Simon Mátyás sem teljesen egészséges.  Ettől függetlenül az LVSC edzője nem változtat a megszokott taktikán.

– Ragaszkodok a jól bevált hadrendhez és az alkalmazott játékhoz, ami azt jelenti, hogy Füzesabonyban sem állunk vissza a kapunk elé – nyomatékosította Gulyka Zsolt. 

– Tisztában vagyunk vele, hogy rangadó vár ránk, ennek szellemében készülünk és lépünk majd pályára. Ezzel együtt nem toljuk túl a hangolódást. Tudjuk, hogy az FSC rutinos futballistákból áll, felkészültünk a házigazdákból, azonban ez nem jelenti azt, hogy módosulna a mieinkkel szembeni elvárás az eredményességet illetően.  

A játéknap további programja

Szombat, 10.00:
MARSHALL-ASE (4.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (10.). Füzesabony, műfű. V.: Kocsis József (Varga L., Király).
Szombat, 12.00: 
BESENYŐTELEK (13.)–EGER SE II. (11.). Besenyőtelek, dr. Vass Géza Sporttelep. V.: Májer Konrád (Nagy P., Dajkó).
Szombat, 13.00:
HERÉD (5.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (1.). Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: dr. Lendvai Gábor (dr. Kincses, Németh G.).
PETŐFIBÁNYA (12.)–MAKLÁR (6.). Petőfibánya. V.: Kovács Péter (Kovács II. T., Vargha T.).
EGERSZALÓK (7.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (8.). Egerszalók. V.: Derda József (Törtei, Szigetvári Zs.).
Szabadnapos: Hevestherm-Hevesi LSC (9.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában