Kézilabda

2023.12.16. 13:39

A Berze, a Szilágyi és a Neumann ott lesz a diákolimpia gyöngyösi országos döntőjében

Tizenhat csapat 224 tanulójának részvételével rendezik január 26. és 28. között Gyöngyösön az V–VI. korcsoport „A” kategóriás Diákolimpia Országos Döntőjét.

Bódi Csaba

A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium fiú csapata

Forrás: Beküldött fotó

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület szervezésében kerül sor a rendezvényre. A Heves vármegyei csapatok közül az előző tanévben Tatabányán rendezett döntőben bronzérmet szerzett Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium fiú csapata, valamint az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium lány csapata a megyei fináléból egyenes ágon jutott az ország legjobbjai közé. 

Az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium fiú csapata az elődöntőt megnyerve vívta ki magának a döntőbeli szereplés lehetőségét. 

Ez a bravúr az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola leány csapatának nem jött össze az országos elődöntő negyedik helyezésével. Így a gyöngyösi mezőny 16 csapata közül három szűkebb hazánkat képviseli a január végi eseményen, ahová az országos elődöntőkről további hat fiú és hét lány együttes csatlakozik. Összesen 224 tanuló mutathatja be tudását a mátraaljai városban.

Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium lány csapata
Forrás:  Beküldött fotó

– Gyöngyös nem először házigazdája diákolimpia országos döntőnek. A városban már volt röplabda, kézilabda, és összevont labdajáték (kézilabda, labdarúgás) diákolimpia országos döntő. A tapasztalat tehát megvan, a rendezés költségei rendelkezésre állnak, így minden adott a színvonalas diákolimpia országos döntő megrendezéséhez. Külön említésre méltó a példaértékű helyi szintű társadalmi összefogás – emelte ki az MDSZ országos elnökségének tagja, Bíró Csaba.

A szervezőbizottságot a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke, Kátai Zsolt és főtitkára, Tóth Balázs irányítja. A stáb folyamatosan dolgozik a tervezett színvonalas esemény előkészítése és lebonyolítása érdekében. Ebben sok segítséget kapnak a gyöngyösi önkormányzatától, a Gyöngyösi Sportfólió Kft.-től, a Gyöngyösi Kézilabda Klubtól és a helyi testnevelők közösségétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában