Úszás

2023.12.22. 19:17

Az egri származású úszó Dohában kerülhet a „vonal fölé”

Február második hetében Katar fővárosában teljesítheti az olimpiai A-szintet Holló Balázs.

Bódi Csaba

Holló Balázsra még vár egy agy feladat

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az egri nevelésű, de immár az BVSC színeiben úszó 24 éves versenyző esetében Sós Csaba szövetségi kapitány eltekintett attól a kritériumtól, hogy csak az olimpiai A-szintet elért versenyzőket nevezi egyéni számokban a dohai világbajnokságra. Mint arról a Magyar Úszószövetség honlapja beszámol, az edzőbizottság által is jóváhagyott előterjesztést a MÚSZ elnöksége elfogadta. 

Holló Balázs azért jelent kivételt, mert döntőt úszott Fukuokában, igaz, a többiekkel ellentétben eddig nem sikerült „vonal fölé” kerülnie, ám talán épp Dohában teljesíti a párizsi szintet.

A kapitány által beterjesztett, a korábbinál szintén jóval szűkebb, 2024-es felnőtt- és Héraklész válogatott-keret véglegesítése és a jelöltek kategóriákba sorolása a december 31-ei ranglista-zárást követően történik meg. Az elnökség emellett jóváhagyta, hogy az eredetileg júniusra tervezett országos bajnokság az Európa-bajnokság nemrég bejelentett időpontja (június 10–23.) miatt kerüljön vissza tavaszra: április 9. és 12. között lesz az ob, előreláthatólag a Duna Arénában.

A dohai vb-csapat

Férfiak: Betlehem Dávid, Holló Balázs, Jászó Ádám, Kovács Benedek, Márton Richárd, Németh Nándor, Rasovszky Kristóf, Sárkány Zalán (?), Szabó Szebasztián, Telegdy Ádám
Nők: Késely Ajna, Molnár Dóra, Pádár Nikolett, Sebestyén Dalma, Szabó-Feltóthy Eszter
Vegyesváltókban indulhat: Ábrahám Minna (?), Kalmár Aliz/Békési Eszter (?), Komoróczy Lora, Senánszky Petra, Ugrai Panna, Sós Dániel, Mészáros Dániel + Kapás Boglárka (4×200-as női váltó)
Nyíltvízi csapat. Férfiak: Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid, Gálicz Péter (tartalék). Nők: Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Olasz Anna (tartalék

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában