Karate

2023.12.11. 12:49

Egerben országos bajnoksággal zárja az évet a Shotokan Liga

Háromszáz indulóra számítanak a Magyar Karate Szakszövetség 2023-as versenynaptárának utolsó eseményén.

Bódi Csaba

Juhász Ferenc (jobbra) nemzetközi mezőnyt köszönhet majd

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban december 17-én, vasárnap 10 órától bonyolítja le az Agria Shotokan Karate Egyesület és az Egri Városi Sportiskola (EVSI) a Shotokan Liga Országos Karate Bajnokságot. A nevezők formagyakorlatban (kata), küzdelemben (kumite) és csapat formagyakorlatokban mérik össze tudásukat.

– Háromszáz versenyző részvételére számítunk úgy, hogy a magyar klubok mellett Erdélyből és a Vajdaságból is érkeznek karatékák – közölte az SKDUN európai szövetség elnöke, a világszövetség főtitkára, egyben a rendezvény főszervezője, a 8 danos shihan Juhász Ferenc. 

– A nemzetközi megméretetés méltó zárása a mozgalmas, az egriek számára sikeres esztendőnek. Visszatekintve az olaszországi Európa-bajnokság (30 egri érem) és a görögországi világbajnokság (18 egri érem) eredményeire, büszkék lehetünk. Nagyon fontos számunkra az utánpótlás nevelése, ezért is örülök a korosztályos kategóriában elért dobogós helyezéseknek.

A novemberben Hevesen rendezett Ippon Shobu országos bajnokság után így újabb rangos esemény helyszíne lesz Heves vármegye. 

A megnyitót követően négy tatamin kezdődik a küzdelem a magyar bajnoki érmekért és tiszteletdíjakért. A mezőnyben az idén is ott lesznek a para sportolók is. A Kemény Ferenc Sportcsarnokba a belépés ingyenes – tájékoztatta portálunkat az EVSI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában