Sakk

2023.12.13. 18:08

Egri Bolyky Bástya SE: fényes mattok a Vízügyi SC ellen

Idénybeli első győzelmét az NB II. Erkel-csoportjának 3. fordulójában aratta a vármegyeszékhelyi együttes, amelynek vendégjátékosa az egyéni ob-n hangol a 2024-es sakkolimpiára.

Bódi Csaba

Az egriek biztos kézzel mozgatták a bábukat

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

EGRI BOLYKY BÁSTYA SE–VÍZÜGYI SC 8:4

Győztek: Vajda Albert, Botos Krisztián, Kis József, dr. Gordos Csaba, Molnár Dániel Zsolt, Prepelita Kevin.
Remiztek: Huszár Márk, Kovács Dániel, András Imre.

Az első táblás Huszár Márk öt órát küzdött a győzelemért Szamosközi Gáborral, végül remiztek a felek. A klub vezetője szerint az eredményhez minden bizonnyal hozzájárul a Bartakovics Béla Közösségi Ház, ahol minden igényt kielégítő környezetben játszhatja hazai mérkőzéseit a Bolyky Bástya. 

Az egri klub vendégjátékosa, Lázárné Vajda Szidónia a Szuperligában rendezett Paks–Ajka rangadón győzelemmel segítette a paksiak 5,5:4,5 arányú sikeréhez. A vármegyénkbeli másik szuperligás érdekeltségnek is van egri vonzata. 

– Jó eredménynek számít a Kékesi SE Haladás elleni helytállása (4:6), tekintve, hogy a szombathelyiek évek óta az első osztály élmezőnyéhez tartoznak – mondta az egriek csapatvezetője, Vajda Albert. – A gyöngyössolymosiak első táblásaként az a Horváth József nyert, aki az előző kiírásban még a mi csapatunkat erősítette, és közös megegyezéssel igazolt a Kékesi SE-hez. A solymosiak eredménye tovább erősíti azt a meggyőződésemet, hogy újoncként is jó esélyük van a Szuperligában maradásra.

Budapesten elkezdődött a december 20-ig tartó felnőtt egyéni országos bajnokság, ahol 13,8 millió forint a díjazás. A meghívásos ob-n 20 férfi és 10 női játékos ül asztalhoz, akik – a jövő évi budapesti sakkolimpia jegyében – a szövetség újításaként ezúttal közös mezőnyben mérik össze tudásukat. Lázárné Vajda Szidónia is mozgatja a bábukat, aki gőzerővel készül a 2024-es világeseményre.

Az Erkel csoport állása

1. Dunaharaszti MTK II. 26 pont
2. HÜSI SC 25
3. EUTender-Sinus-SDSE 23
4. TFSE 21,5
5. HASE 18.5
6. Egri Bolyky Bástya SE 15
7. Váci SC 15
8. Fót SE-LearningChess 14
9. Vízügyi SC 13
10. Gödöllői SBE 9
Következik: EUTender-Sinus-SDSE–Egri Bolyky Bástya SE. Budapest, február 18., vasárnap, 10.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában