Labdarúgás

2023.12.01. 14:18

Egri Spartacus SK: emléktáblát kapott a 60 éve avatott pálya

Egykor Káposztásföldnek hívták azt a területet, amelyen 60 évvel ezelőtt, 1963. december 1-jén adták át az Egri Spartacus SK új pályáját és öltözőjét. Az évfordulóhoz kapcsolódva péntek délelőtt emléktáblát avatott az 1952-ben alapított Szpari 2016 óta működő Baráti Társasága.

Bódi Csaba

Várkonyi Ferenc és Forgó János leplezte le az emléktáblát

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az elmúlt hatvan évben sokat változott a pálya környéke – köszöntötte a megjelenteket az Egri Spartacus SK Baráti Társasága elnöke, Várkonyi Ferenc. 

– Felépült a Felsővárosi lakótelep, a XXI. századi új, gyönyörű öltöző sportkomplexum, a „piros füves” vagyis salakos pálya helyett műfüves és élőfüves játéktér létesült, villanyvilágítással. Reméljük, hogy az itt pályára lépő több száz gyerekből minél több kiváló „szparis vérű” focista kerül a labdarúgás vérkeringésébe. Hálásan köszönöm mindenkinek a jelenlétet, illetve azoknak, akik támogattak bennünket az emléktábla avatásban.

Az avatóünnepségen szép számmal képviseltette magát az Egri Spartacus SK Baráti Társasága
Forrás:   Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Itt elsőként az Eger Sikeréért Egyesület elnöke, Forgó János személye említendő, aki az egylet nevében vállalta az emléktábla elkészítésébek költségeit és az avatásban is közreműködött. 

A klubépületben az Eger Labdarúgó Sport Kft. operatív igazgatója, Béres Mihály kalauzolta a vendégeket.

– Az elmúlt évek célkitűzései továbbra sem változtak – emelte ki Várkonyi Ferenc. – Változatlanul fontosnak tartjuk, hogy legyen meg a Baráti Társaságunkban a kapcsolódási pont. Ez személyes találkozásokban, egymás felőli érdeklődésben mutatkozik meg. Az emléktábla-avatás célja a megemlékezés elődeinkre. Mi a jövőben is megőrizzük a Szparis hagyományokat, a családias hangulatot, az őszinte barátságot, szeretetet amit kaptunk, ami foci pályafutásunk alatt és eddigi életünkben végigkísért bennünket.

A nyitányt 4–1-es győzelem jelentette

A káposztásföldi Spartacus pályán 1963. december elsején, vasárnap délelőtt 11 órakor Srej Sándor hatvani játékvezető sípszavára kezdődött az első mérkőzés. Az Egri Spartacus–Szűcsi megyei I. osztályú találkozón a  hazaiak Boros – László, Bóta, Zsoldos – Somodi, Lubai – Győrfi, Polonkai, Telenkai, Óbert, Mihályszki  összeállításban léptek pályára és alkalmazkodtak jobban a nem éppen ideális játéktérhez. Ennek azt lett az eredménye, hogy az edzőként Nagy István vezette Szpari 4–1-es győzelemmel avatta az új létesítményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában