Vízilabda

2023.12.16. 20:34

Hasmenéses vírus ide vagy oda, nyert Egerben a magyar válogatott

A betegség miatt több meghatározó játékosát nélkülöző magyar női válogatott 13–8-ra nyert Kína ellen a Bitskey Aladár Uszodában rendezett felkészülési mérkőzésen.

Sike Károly

Szilágyi Dorottyáék győztes meccsel hangoltak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Győzelemmel mutatkozott be a magyar női válogatott élén a Mihók Attila, Cseh Sándor kapitánypáros. A januári hollandiai Európa-bajnokságra készülő magyar együttes az első negyedben nyújtott teljesítményével megalapozta a Kína elleni sikert, amiből a Tigra-ZF-Eger szélsője, Szilágyi Dorottya egy góllal vette ki a részét. 
– Kiválóan kezdtünk, de a kínaiak tapadtak ránk ezért mindent be kellett dobnunk, hogy megmaradjon a különbség – fogalmazott a mérkőzést követően Mihók Attila. – Így  a meccs nagyon jól szolgálta a felkészülésünket, játékban és érzelmileg is. Hoztunk egy-két újdonságot, amire szükség is volt, hiszen négy napja edzünk a kínaikkal, úgyhogy szinte annyira ismernek minket, mint mi saját magunkat. Most így áll a csapat. A keret csaknem fele hasmenéses vírus miatt nincs bevethető állapotban, ami rányomta a bélyegét a játékra.
Szilágyi Dorottyán kívül egriként Torma Luca és Rebecca Parkes is tagja a nemzeti csapat bő keretének, ám ők ezen a találkozón nem ugrottak medencébe.

Magasban a zászlók
A válogatott mérkőzést megelőzően ünnepélyes zászlófelvonásnak lehettek szemtanui a nézők. A 2013-ban OB I.-es bajnoki címet szerzett ZF-Eger férfi és női csapatának sikerét megörökítő lobogókat 10 év után megújult formában húzták fel a Bitskey Aladár Uszoda mennyezetére. Újként kerül a többi mellé az a zászló is, amely a Tigra-ZF-Eger női csapatának idei bajnoki címét örökíti meg. Az eseményen javarészt jelen voltak a korábbi sikerek legfőbb letéteményesei is.

Női felkészülési mérkőzésen:

MAGYARORSZÁG–KÍNA 13–8 (5–1, 1–2, 5–3, 2–2)
Eger, Bitskey Aladár Uszoda.
MAGYARORSZÁG: Magyari – Szilágyi D. 1, Mahieu 1, Kuna, Keszthelyi 5, Dobi D. 1, Tiba P. Csere: Mészáros Farkas 1, Kurucz-Gurisatti 1, Horváth B. 1, Leimeter D. 1, Faragó K., Peresztegi Nagy 1. Szövetségi kapitányok: Cseh Sándor, Mihók Attila
GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 7/3, ill. 8/3.
ÖTMÉTERESBŐL: 1/–, ill. 1/–.

A két csapat vasárnap 14.45 órától a Komjádi-uszodában is megmérkőzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában